Langnæbbede myrepindsvin måske alligevel ikke uddød i Australien.

Lignende artikler

Myrepindsvin troet uddød siden istiden!

Det langnæbbede myrepindsvin kendes fra urgamle australske klippemalerier og fossilfund, men menes at være uddød i Australien siden istiden. Nu tyder et fund – ikke i Australien, men i gemmerne i Naturhistorisk Museum i London, på noget andet. Myrepindsvinet er en af jordens mest særprægede pattedyr og sammen med næbdyret de eneste pattedyr, der lægger æg.

Det landnæbbede myrepindsvin lever måske stadig i Australien. Foto: Wikipedia.

Fundet i museums arkiv.
Gennem tiderne har forskere, opdagelsesrejsende og videnskabsmænd indsamlet næsten alt fra naturens verden til museer og private samlinger. Således også biologen John T. Tunney, der i 1901 var på en ekspedition i West Kimberley regionen i det nordvestlige Australien. Han indsamlede mange forskellige arter, særligt sommerfugle, men også et eksemplar af det langnæbbede myrepindsvin.

Hele samlingen blev i 1939 overdraget til Naturhistorisk Museum i London. I alle årene har Tunneys myrepindsvin haft en skjult tilværelse i museets enorme arkiv, indtil det fornylig blev opdaget og studeret nærmere. Dyret man mente forsvandt ved sidste istid, levede altså, efter alt at dømme stadig i Australien for 100 år siden. Spørgsmålet er om arten stadig er derude? Det skal nye, australske ekspeditoner kortlægge.

Kilde: WildlifeExtra.com

Seneste artikler

ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close