Kvit lugten af sure sko og støvler

Lugter dine vandrestøvler heller ikke af violer efter en god tur i felten? Eller dine hverdagssko efter en lang arbejdsdag?

Af naturvejleder Niels Lisborg

Jeg skal ærligt indrømme at mine vandrestøvler ikke dufter af violer efter nogle gode timers vandring i naturen. Det gør mine gode hverdagssko nu heller ikke efter en lang arbejdsdag på kontoret. Jeg har generelt den fordel at jeg sjældent fryser om fødderne når jeg er ude, men til gengæld får jeg let varme fødder – med følgende risiko for “sure tæer.”

Zebla lugtfjerner kan bl.a. købes hos Cykler.dk (annoncelink til tilbud), der sælger cykeludstyr og -tøj m.m.

Jeg har før prøvet diverse deospray til fodtøj med skiftende held, men på et tidspunkt fik jeg anbefalet den dansk-produceret Zebla lugtfjerner. 4-5 pift i hver sko/støvle, hvorefter fodtøjet får lov at tørre nogle timer. Det virker ganske hæderligt! Zebla Lugtfjerner fjerner og neutraliserer den organiske syre (smørsyre), der er årsag til lugten ved hjælp af indholdet af enzymer.

Med i tasken…

Nogle gange har jeg faktisk haft Zebla lugtfjerner med på telt- eller hyttetur af hensyn til “medlogerende”. Den lille 100 ml flaske fylder ikke meget, men der er nok til ca. 100 behandlinger. Derfor er den vejledende pris på ca. 85 kr. ikke afskrækkende. På Cykler.dk har jeg fundet Zebla lugtfjerner til 79 kr. (annoncelink til tilbud).

Miljøvenligt og uden drivgasser

Noget af det jeg værdisætter ved Zebla Lugtfjerner, udover selvfølgelig friske sko, er at produktet er ugiftigt og biologisk nedbrydeligt og således skånsomt for miljøet. Det består af vand, mikroorganismer, enzymer, anioniske tensider (rensende stoffer) og mint-parfume.
Det er ikke brandfarligt og det er også uskadeligt, hvis børnene får stoffet på sig. Selv emballagen er fremstillet i genanvendeligt materiale.
Zebla Lugtfjerner er fri for fluorforbindelse og uden drivgasser og skader derfor ikke ozonlaget.

Når sveden kommer i kontakt med de naturlige bakterier, der sidder på vores fødder, bliver der dannet såkaldt smørsyre. Det er denne smørsyre, der afgiver den karakteristiske, ubehagelige lugt, vi kender fra sure tæer. Kilde: Netdoktor.dk. Foto: Dreamstime.com.

Svedige armhuler?

I følge producenten kan produktet også bruges på textiler (f.eks. svedige armhuler kombineret med Zebla sportsvask) samt i tasker.

• Fri for fluorforbindelse
• Fri for parabener
• Uden drivgasser
• Fri for methylisothiazolinone (MI)
• Biologisk nedbrydelig

Find Zebla lugtfjerner på cykler.dk (annoncelink til tilbud), hvor du kan se en anden dansk test af produktet.

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE