Kvælerslange blev ved at spøge ved Skjern Å

En 3 meter lang tiger-python gav lystfiskere ved Skjern Å noget af en overraskelse. Tigerpythoner trives i vådområder, men kan ikke klare sig i det danske klima. Fotografik med vådområdet Skjern Enge i baggrunden.

En kæmpe kvælerslange blev ved at spøge ved Skjern Å. Nu er den afhentet af Naturstyrelsen.
Den 3. maj 2012 gjorde en lystfisker et opsigtsvækkende fund ved Skjern Å: En 3 meter lang python-kvælerslange lå og vuggede i vandet! Slangen var dog stendød, formentlig dræbt af de frostgrader det kølige forår havde præsteret i de forgangne dage. Slangen blev fotograferet og offentliggjort i de lokale medier, men ellers hørte ingen mere til det store eksotiske krybdyr før uhyret blev genfundet 1½ uge senere længere nede af åen. Igen fik en lystfisker en større overraskelse da han fandt slangen liggende mellem sivene inde ved bredden.

Ulovlig tigerpython.
Naturstyrelsen ved den lokale skovfoged har nu afhentet det store krybdyr så der ikke er flere intetanende lystfiskere og turister, der får et chok når de færdes langs åen i det populære naturområde ved Skjern Enge. I følge Naturstyrelsen er der tale om en tigerpython, der i dag ikke længere er lovlig som “kæledyr” i Danmark, da den kan være potentiel farlig for mennesker. Slangen er formentlig, på trods heraf, et “kæledyr”, der er blevet for stor til at have i hjemmet og ejeren har valgt at skille sig af med dyret ved at sætte det ud i de store sumpområder ved Skjern Å. Tigerpythoner ynder netop at leve ved vand og kan holde vejret under vand i op til ½ time.

Forbudt at udsætte eksotiske kæledyr.
Naturstyrelsen oplyser, at det er forbudt at udsætte sine eksotiske kæledyr i naturen, men ikke desto mindre kender Naturstyrelsen mange eksempler på fund af eksotiske dyrearter fra jordegern til skildpadder, slanger og fisk, der for en stund er blevet sat fri til et nyt liv i den danske natur. Langt de fleste af disse eksotiske kæledyr kan dog ikke overleve en dansk vinter.
/MR

Naturbekyttelseslovens§ 31, stk. 1, fastsætter, at dyr, der ikke findes naturligt vildtlevende i Danmark, ikke må udsættes i naturen uden miljøministerens tilladelse.

Naturstyrelsen slæber afsted med en 3 meter lang tigerpython, der gennem nogen tid har spøgt ved Skjern Å. Foto: Marianne Riis.

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE