Kræver det fisketegn af fiske krabber fra en badebro?

Lignende artikler

Det er næsten altid en god ferieoplevelse at fiske strandkrabber fra en mole, havnekaj eller badebro. Det er legende let og faktisk kan man lave en fin krabbesuppe – enten over bål på stranden, i sommerhuset eller hjemme i haven. En læser, der er på ferie med sine børn i det tvivlsomme sommervejr, spørger om det kræver fisketegn at fiske med de legetøjsnet eller krabbe-fiskestænger, der kan købes i mange legetøjsbutikker?

En krabbe har ladet sig lokke af et stykke spegepølse på en tøjklemme.

Vi har forelagt spørgsmålet til Fiskeristyrelsen, der er myndighed på området – og svaret er ja, det kræver fisketegn! Dog ikke for børn og pensionister.
Fiskeristyrelsen oplyser, at man skal have lystfiskertegn, hvis man fisker med et “let håndredskab” og er fyldt 18 år og under folkepensionistalderen som p.t. er 66 år. Er du aldersmæssigt der i mellem og f.eks. fisker sammen med dine børn, så kræves der fisketegn, der dog kan købes for en dag. Læs mere om fisketegn.
Kravet til fisketegn gælder også for rejestrygning.
/MR

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,071FansLike
2,393FølgereFølg

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close