Konservative vil bevare naturbeskyttelsen af vandløb

Landbruget ønsker en hårdere oprensning af vandløbene ved at fjerne vandplanter og sten i vandløbene, der bremser vandets hastighed.
Landbruget ønsker en hårdere oprensning af vandløbene ved at fjerne vandplanter og sten i vandløbene, der bremser vandets hastighed, men dermed fjernes også levesteder for vandløbenes dyreliv.

Kampen om de “forhadte vandløb.”

Fronterne er trukket skarpt op efter landbrugets minister Eva Kjer Hansen (v) meddelte at hun som et led i venstres landbrugspakke vil reducere naturbeskyttelsen af 6000 km danske vandløb. “De forhadte vandløb” som ministeren selv udtrykker det i en pressemeddelelse.
Det har fået de danske lystfiskere op af stolen, hvor mange gennem årene har brugt utallige, frivillige timer på at forbedre miljø- og levevilkår for vandløbenes dyreliv.

Helt konkret ønsker ministeren, at slyngplanter og sten (der er leve- og skjulesteder for vandløbenes fisk og dyreliv) ryddes fra vandløbene således, at vandet kan løbe hurtigere fra markerne via vandløbene og risikoen for oversvømmelser af markerne mindskes, skriver TV2-nyhederne.

Flere tusinde protesterer mod landbrugspakken
Fiskerne har startet facebookgruppen “Bevar de forhadte vandløb” hvor naturglade danskere og lystfiskere på kort tid har samlet over 9000 medlemmer, der raser mod v-regeringens tiltag.

Konservative vil fastholde beskyttelsen af vandløb, men har partiet nogen betydning længere?
De konservatives miljøforhandler Rasmus Jarlov skriver på facebooksiden: “Jeg er helt enig i, at alle disse vandløb ikke skal tages ud af vandplanerne, og den kamp skal vi nok kæmpe. Det er et meget vigtigt punkt for Konservative.
Spørgsmålet er så hvor meget indflydelse det konservative folkeparti i sidste ende får i forhandlingerne, der nærmer sig slutfasen.

Ikke en vindersag for dansk landbrug – uanset udfaldet af forhandlingerne.
Uanset udfaldet af forhandlingerne er det næppe en vindersag for dansk landbrug. Hvis det lykkedes for landbruget og venstre at reducere naturbeskyttelsen og miljøkravene, opnår landbruget måske nok bedre produktionsvilkår, men modstanden i store befolkningsgrupper vil blive trukket endnu skarpere op. Og organisationerne vil næppe være sene til at udnytte pr og medieevents i årene fremover – der yderligere vil medvirke til at danne kløfter mellem landbruget og en stigende del af befolkningen.

Herhjemme omsætter lystfiskeriet for ca. 3 milliarder kroner om året, viser en undersøgelse fra 2010.
/JN

Kilder: Tv2-nyhederne, Dr.dk/viden.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE