Sjælden kongeederfugl på besøg i Hirtshals

Lignende artikler

Den smukke, men i Danmark sjældne Kongeederfugl er på besøg i Hirsthals.

Smuk kongeederfugl på vinterbesøg fra Nordnorge.

Hirtshals har fået besøg af en sjælden Kongeederfugl. Det oplyser ornitolog Rolf Christensen fra Grenen Fuglestation, ifølge Jp.dk.
Kongeederfuglen ses hvert år i Danmark, men kun meget fåtalligt. Kongeederfuglen (Somateria spectabilis) yngler normalt i små søer på tundraen nær kysterne af det nordlige Nordamerika, Europa og Asien. En del af bestanden overvintrer ud for Sydgrønland, mens en anden del opholder sig langs Nordnorges kyster og videre østover til Hvidehavet. Af og til sker det dog at enkelte kongeederfugle også ses helt nede ved de danske kyster.

Kongeederfuglen er lidt mindre end vores almindelige, hjemlige ederfugl. Hannen hos kongeederfuglen er dog endnu smukkere og iøjnefaldende end vores egen ederfuglehan. På nært hold er kongeederfuglen særpræget, smuk og farverig med sit røde næb og store, orangefarvede næbknop, der står i kontrast til den lyseblå isse og nakke.
/MR

Kilder: Jp.dk, dof.dk, wikipedia.

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close