Kobbersneppen er kommet

Lignende artikler

Stor Kobbersneppe ankommer til Danmark fra Afrika i marts.
Stor Kobbersneppe ankommer til Danmark fra Afrika i marts.

Hannerne er kommet hunnerne i forkøbet på den lange tur fra Afrika.

Den langbenende og langnæbbede vadefugl Stor Kobbersneppe (Limosa limosa) er ankommet fra Afrika. Turen startede helt nede syd for Sahara – og efter den mange tusinde kilometer lange flyvetur står kobbersneppen nu igen på den danske forårseng, hvor også viberne har meldt deres ankomst. En gang var Stor Kobbersneppe et mere udbredt syn og koppersneppens kald var et karaktertræk på mange vestjyske strandenge. I dag er fuglen blevet fåtallig og er mange steder et særsyn som ynglefugl.

Som navnet antyder er fuglen smuk kobberrød i yngletiden på hoved og bryst. Det er hannerne, der først er nået frem. Hunnerne er stadig undervejs. Det giver hannerne tid til at etablere deres territorier, der lydhørt markeres af fuglenes stemmer når terrænnet overflyves.

Det er godt at få et bad og få fjerdragten ordnet efter den lange flyvetur.
Det er godt at få et bad og få fjerdragten ordnet efter den lange flyvetur.

Efter den lange tur kan det dog gøre godt med et bad. Selvom kobbersneppen ikke er en udpræget svømmer kan den godt boltre sig ud på dybere vand end de lange ben kan bunde til. Der baskes med vingerne så vandet sprøjter. Efter badet strækkes vingerne på land. “Så er vi klar til en ny sæson – nu kan hunnerne blot komme…”
kobbersneppe_vinge

Herhjemme er fuglereservaterne Tipperne og Vejlerne blandt de vigtigste ynglelokaliteter for Stor Kobbersneppe.
/JN

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,112FansLike
2,492FølgereFølg

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close