Kinas skovområder er i fremgang

Lignende artikler

Kinas skove er i fremgang. Foto: Michigan State University Center for Systems Integration and Sustainability.
Kinas skove er i fremgang. Foto: Michigan State University Center for Systems Integration and Sustainability.

Kinas program for genskabelse af sine skove ser ud til at virke. Efter årtiers rovdrift med tømmerudnyttelse og konvertering til landbrugsjord ser genskabelsen af skovområderne ud til at have effekt. Det angiver et nyt amerikansk studie publiceret i Science Advances.

“Det er opmuntrende, at Kinas skove ser ud til at komme sig midt i en tid med skræmmende miljøudfordringer såsom alvorlige luftforurening og vandmangel,” siger medforfatter Jianguo “Jack” Liu, direktør for Systemsintegration og bæredygtighed ved Michigan State University.

Forskere fra Michigan State University har studeret data fra NASA kombineret med billedmateriale fra Google Earth. Resultaterne bekræfter hvad den kinesiske regering har gjort gældende, at de kinesiske skove er i fremgang.

“Vores resultater er meget positive for Kina,” siger forfatter Andrés Viña, Michigan State University. “Hvis man isoleret set ser på Kina, så fungerer skovprogrammet effektivt og bidrager til binding af CO2 i overensstemmelse med den kinesiske dagsorden om begrænsning af klimaændringer.”
/JN

Kilde: Michigan State University (MSU).

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close