Kinas skovområder er i fremgang

Kinas skove er i fremgang. Foto: Michigan State University Center for Systems Integration and Sustainability.
Kinas skove er i fremgang. Foto: Michigan State University Center for Systems Integration and Sustainability.

Kinas program for genskabelse af sine skove ser ud til at virke. Efter årtiers rovdrift med tømmerudnyttelse og konvertering til landbrugsjord ser genskabelsen af skovområderne ud til at have effekt. Det angiver et nyt amerikansk studie publiceret i Science Advances.

“Det er opmuntrende, at Kinas skove ser ud til at komme sig midt i en tid med skræmmende miljøudfordringer såsom alvorlige luftforurening og vandmangel,” siger medforfatter Jianguo “Jack” Liu, direktør for Systemsintegration og bæredygtighed ved Michigan State University.

Forskere fra Michigan State University har studeret data fra NASA kombineret med billedmateriale fra Google Earth. Resultaterne bekræfter hvad den kinesiske regering har gjort gældende, at de kinesiske skove er i fremgang.

“Vores resultater er meget positive for Kina,” siger forfatter Andrés Viña, Michigan State University. “Hvis man isoleret set ser på Kina, så fungerer skovprogrammet effektivt og bidrager til binding af CO2 i overensstemmelse med den kinesiske dagsorden om begrænsning af klimaændringer.”
/JN

Kilde: Michigan State University (MSU).

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE