Kender du smutturen?

Den tilsandede kirke på Skagens Odde. Foto: Smutturen.dk

Smutturen.dk er en ny internetside, der introducerer til 50 kendte og mindre kendte naturområder. Her kan du måske hente inspiration til din næste tur?

Af Marianne Riis

Smutturen er en internet-guide til foreløbig 50 udvalgte steder i det danske landskab. Det er naturoplevelser og steder, som er velkendte for mange af os (som f.eks. den tilsandede kirke ved Skagen og Dueodde på Bornholm), men også steder, der endnu er skjulte naturskatte, fremgår det af Smutturen.dk.

Formålet med guiden er at få flere turister og besøgende til at opleve de udvalgte steder, der med tiden skal blive til endnu flere. Teksten er ret kortfattet og hver lokalitet har en flot, men kort introvideo. Jeg kunne måske godt tænke mig nogle lidt længere videoklip – gerne med lyd, hvilket jeg synes mangler.

Tekstbeskrivelsen over hvert område er meget kort – og ment som en appetitvækker. Man kan da heller ikke undgå at synes om vores dejlige land når der surfes rundt mellem de udvalgte spots. Teksten på smutturen.dk har dog også nogle smuttere. Jeg klikkede mig bl.a. på eventyr i Store Vildmose og erfarede at området er en 60 km2 stor højmose. Lidt hurtig wikipedia-research afslørede dog snart at det er ren historie. Store Vildmose var engang for mange år siden en 60 km2 stor højmose – i dag er den blot skyggen af sig selv da langt hovedparten er drænet og opdyrket.
I teksten lyder det tiltalende at “I foråret spirer alt i Store Vildmose, der får nye former og farver, når mosen blomstrer med hedelyng…” Her er problemet bare at hedelyng ikke blomstrer i foråret, men i sensommeren…

Når alt kommer til alt er ideen dog god og inspirerende og generelt er jeg tilhænger af tiltag, der kan give os og vores turister en god naturoplevelse. Jeg kan godt lide at smutturen.dk også har tænkt på vores turister. Man kan således vælge sprog på både dansk, tysk og engelsk.
Smutturen.dk virker også godt på mobilen og det er optimalt når man sidder i sommerhuset eller andet sted ude i ferielandet – og søger inspiration til en tur.
Lader du Smutturen.dk kende din placering når du besøger siden, er der indbygget en vejviserfunktion, så du kan finde vej til lokaliteten.

Besøg Smutturen.dk

Smutturen er udviklet af Realdania i samarbejde med VisitDenmark, Dansk Kyst- og Naturturisme og Naturstyrelsen.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE