Kastanje med røde blomster?

Rød hestekastanje angribes ikke af kastanjeminérmøl og det giver den en fordel i forhold til almindelig hestekastanje med de traditionelle hvide blomster.

Rød hestekastanje
Rød hestekastanje.

En læser har undret sig over en gruppe smukke kastanjetræer med røde blomster. Det plejer da at være hvide?, spørger hun.
Og ja, den er god nok. De plejer at være hvide. Den hvidblomstrende kastanje er vores almindelige hestekastanje
(Aesculus hippocastanum). Den vokser naturligt i bl.a. Tyrkiet, Albanien og Grækenland, men er efterhånden vidt udbredt i Europa – ikke mindst som park og prydtræ. Hestekastanjen blev indført til Danmark tilbage i 1721. Det seneste årti har et lille insekt, kastanjeminérmøllet dog været hård ved mange kastanjetræer, men det har vist sig at det lille, skadelig møl er så artstilpasset at den ikke angriber den røde hestekastanje, der er en hybrid mellem vores almindelige hestekastanje og den nordamerikansk hestekastanje-art (Aesculus pavia). Det har fået flere gartnere, haver og parker til i større grad at overveje brugen af rød hestekastanje, der udover de smukke røde “lys” desuden ikke er et helt så stort og fyldig træ som almindelige hestekastanje.
En ny fjende, hestekastanje-bakteriekræft, har dog bogstaveligt talt gjort livet sværere for både den hvide og røde kastanje. Bakterien, der angriber træet, får barken til at dø og falde af – og det åbner igen døren for mulige svampeangreb.
/NL

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE