Kastanje med røde blomster?

Lignende artikler

Rød hestekastanje angribes ikke af kastanjeminérmøl og det giver den en fordel i forhold til almindelig hestekastanje med de traditionelle hvide blomster.

Rød hestekastanje
Rød hestekastanje.

En læser har undret sig over en gruppe smukke kastanjetræer med røde blomster. Det plejer da at være hvide?, spørger hun.
Og ja, den er god nok. De plejer at være hvide. Den hvidblomstrende kastanje er vores almindelige hestekastanje
(Aesculus hippocastanum). Den vokser naturligt i bl.a. Tyrkiet, Albanien og Grækenland, men er efterhånden vidt udbredt i Europa – ikke mindst som park og prydtræ. Hestekastanjen blev indført til Danmark tilbage i 1721. Det seneste årti har et lille insekt, kastanjeminérmøllet dog været hård ved mange kastanjetræer, men det har vist sig at det lille, skadelig møl er så artstilpasset at den ikke angriber den røde hestekastanje, der er en hybrid mellem vores almindelige hestekastanje og den nordamerikansk hestekastanje-art (Aesculus pavia). Det har fået flere gartnere, haver og parker til i større grad at overveje brugen af rød hestekastanje, der udover de smukke røde “lys” desuden ikke er et helt så stort og fyldig træ som almindelige hestekastanje.
En ny fjende, hestekastanje-bakteriekræft, har dog bogstaveligt talt gjort livet sværere for både den hvide og røde kastanje. Bakterien, der angriber træet, får barken til at dø og falde af – og det åbner igen døren for mulige svampeangreb.
/NL

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,111FansLike
2,492FølgereFølg

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...

Boganmeldelse: Vi er natur

Boganmeldelse: Vi er natur. Genopdag naturen og mærk dens helbredende kræfter. Læst og vurderet af naturvejleder Niels D. Lisborg Ide senere år har natur og udeliv...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close