Kan hvepse holdes væk ved at ophænge kunstige hvepsebo?

Hvepsebo i et legehus.

Det har været fremme at man kan hænge kunstige hvepsebo op i form af f.eks. brune papirposer. Det skulle få hvepsene til at afholde sig fra at etablere sig i nærheden, da de ikke vil bo, hvor der er andre hvepse.

En læser spørger, hvorvidt det er rigtigt at kunstige hvepsebo kan afholde rigtige hvepse i at etablere sig.
Svaret er desværre nej. Det har ikke nogen kendt effekt med kunstige hvepsebo, der skal snyde hvepsene til at tro at området allerede er besat. Flere hvepseeksperter og skadedyrsbekæmpere oplyser, at man sagtens kan finde områder med mange hvepsebo sammen. Ofte gamle hvepsebo fra sidste år – f.eks. oppe under et loft i en lade. Hvepsene genbruger ikke det gamle hvepsebo, men etablerer gerne et nyt ved siden af.
Det bekræfter naturvejleder Niels Lisborg, der fortæller at i børnenes legehus i haven var der dukket et hvepsebo op – oppe under loftet. “Jeg var nødsaget til at bekæmpe hvepsene ved at give boet et pift insektgift-spray op i redehullet efter at det var blevet mørkt og hvepsene var gået til ro. Kun få uger senere byggede hvepsene et nyt – og større bo ved siden at det gamle”, fortæller naturvejlederen.

Kilde: Hvepseeksperten.dk, Naturvejleder.dk, Videnskab.dk

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE