Kan hvepse holdes væk ved at ophænge kunstige hvepsebo?

Lignende artikler

Hvepsebo i et legehus.

Det har været fremme at man kan hænge kunstige hvepsebo op i form af f.eks. brune papirposer. Det skulle få hvepsene til at afholde sig fra at etablere sig i nærheden, da de ikke vil bo, hvor der er andre hvepse.

En læser spørger, hvorvidt det er rigtigt at kunstige hvepsebo kan afholde rigtige hvepse i at etablere sig.
Svaret er desværre nej. Det har ikke nogen kendt effekt med kunstige hvepsebo, der skal snyde hvepsene til at tro at området allerede er besat. Flere hvepseeksperter og skadedyrsbekæmpere oplyser, at man sagtens kan finde områder med mange hvepsebo sammen. Ofte gamle hvepsebo fra sidste år – f.eks. oppe under et loft i en lade. Hvepsene genbruger ikke det gamle hvepsebo, men etablerer gerne et nyt ved siden af.
Det bekræfter naturvejleder Niels Lisborg, der fortæller at i børnenes legehus i haven var der dukket et hvepsebo op – oppe under loftet. “Jeg var nødsaget til at bekæmpe hvepsene ved at give boet et pift insektgift-spray op i redehullet efter at det var blevet mørkt og hvepsene var gået til ro. Kun få uger senere byggede hvepsene et nyt – og større bo ved siden at det gamle”, fortæller naturvejlederen.

Kilde: Hvepseeksperten.dk, Naturvejleder.dk, Videnskab.dk

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,113FansLike
2,493FølgereFølg

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close