Juletræet fylder 200 år

Lignende artikler

Juletræet kom til Danmark for første gang i 1808.

Det danske juletræ fylder 200 år.

I år har juletræet 200 års jubilæum i Danmark. Det hele begyndte i 1808 da grevinde Wilhelmine Holstein fra det sjællandske gods Helsteinborg havde ladet sig inspirere af et pyntet træ i Holsten, Tyskland. Hun fandt træet højtideligt og festligt og bragte ideen med hjem, hvor hun pyntede et grantræ til sin lille datter. Dermed blev grevinden den første dansker med et juletræ.

I dag er Danmark storeksportør af juletræer
Danmark eksporter rundt regnet 10 millioner juletræer om året. Tyskland aftager næsten halvdelen af de danske juletræer. Vi er det eneste land, som producerer flere juletræer, end vi selv bruger.
Mere end 30.000 tons pyntegrønt, hovedsageligt nobilis-gran, går til eksport. 85 procent af de danske juletræer eksporteres.

Juletræerne pakkes og gøres klar til salg
Juletræerne pakkes og gøres klar til salg

Danmark eksporterer juletræer og klippegrønt for mere end 1 milliard kr. Et normannsgran-juletræ på to meter koster ca. 250 kroner, men kan godt sælges i udlandet for omtrent det dobbelte.

Kilder: Dansk Juletræsdyrkerforening og VisitDenmark.dk

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close