Jagt med lyddæmper er nu tilladt

Lignende artikler

jagt_lyddaemper
Forbud mod brug af lyddæmper til jagt fjernes.

Bekendtgørelsen om våben og ammunition, der må anvendes til jagt i Danmark, er ændret så det fremover bliver tilladt at bruge lyddæmper på jægerens riffel. Kritikere har hævdet at den stigende anvendelse af moderne teknologi i jagten efterhånden levner få præmisser til vildtet. Tilhængere derimod taler for at lyddæmperen, udover at dæmpe lyden, også giver mindre rekyl (tilbageslag, red.) når våbnet affyres. Derved vil mange skud blive mere præcise og færre dyr vil blive anskudt. Brugen af lyddæmpere under jagt vil desuden medvirke til at mindske høreskader for de jægere, der ikke anvender ørepropper eller høreværn.

Lyden forsvinder ikke helt.
Selvom der anvendes lyddæmpere vil braget fra skuddet ikke forsvinde sådan som det kendes fra film f.eks. James Bond m.fl., men ved brug af en lyddæmper vil man afhængigt af kaliber og ammunition kunne opnå en markant dæmpning af støjen omkring jægeren, men på ingen måde gøre skuddet lydløst. Det oplyser Danmarks Jægerforbund.
Danske jægere og skytter afgiver mere end 1 million riffelskud om året i forbindelse med jagt- og træningsskydning. Brug af lyddæmpere til jagt er allerede tilladt i Sverige og Norge.

Kilder: Naturstyrelsen, Danmarks Jægerforbund.

 

ANNONCE

Seneste artikler

ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close