Isbjørn dræber 17-årig dreng på telttur

Svalbard, Norge.
Norsk isbjørn angriber teltlejr med unge.
En isbjørn angreb tidlig fredag morgen en britisk teltlejr med unge fra British Schools Exploring Society. De unge var på tur på Svalbard, der bl.a. er kendt for isbjørne. Bjørnen dræbte en 17-årig dreng og fire andre, unge mænd blev alvorligt sårede før det lykkedes at skyde bjørnen. Angrebet skete i området nær Von Post gletcheren, hvor bjørnen sandsynligvis var på udkig efter føde.

De i alt 13 unge lå og sov i fire telte, da isbjørnen uden varsel gik til angreb. En af drengene forsøgte at skræmme bjørnen ved at slå den over næsen, men blev i stedet alvorligt lemlæstet af bjørnen og måtte sammen med de øvrige tilskadekomne flyves med helikopter til Tromsø til behandling for det voldsomme angreb.

Havde sat alarmerings-fælde i tilfælde af bjørnebesøg
Det unge havde ellers forberedt sig på et evt. bjørnebesøg ved at sætte en snubletråd omkring lejren, der skulle udløse en signalpistol ved berøring. Det er endnu ukendt om de unges lure-minering virkede. Det norske myndigheder er i øjeblikket ved at undersøge sagen.

British Schools Exploring Society har arrangeret ekspeditioner for unge til fjerntliggende og udfordrende hjørner af kloden i over 75 år.

Kilde: MSNBC

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE