Igen ulv nær den danske grænse

 

En ulv er set i Slesvig-Holsten, ca. 100 km syd for den danske grænse.

En ensom ulv, formentlig fra den vestpolske/østtyske bestand, er nået til Slesvig-Holsten. Kun ca. 100 km syd for den danske grænse. Den sidste vilde, nordtyske ulv blev udryddet i 1820, men i 2007 – 187 år senere, dukkede en strejfende ulv op nær S¨sel (Kreis Ostholstein). Rovdyret blev opdaget i forbindelse med, at den blev påkørt og trafikdræbt. Siden har der ikke været tegn på ulve i Slesvig-Holsten før nu i 2012. Fotofælder opsat af medarbejdere fra dyreparken Eekholt har tilvejebragt de synlige beviser på den strejfende ulv.

Ulve på vej til Danmark?
I december 2009 blev der meldt om observationer af et ulveligende dyr ved Maugstrup i Sønderjylland og 14. og 15. februar 2010 rapporteres to uafhængige observationer om en enlig ulv ved Stursbøl Plantage ved Jels. Selvom at observationerne ikke er blevet bekræftet af myndighederne var der muligvis tale om den første ulv på dansk grund i næsten 200 år!

Ulven kan tilbagelægge over 100 km indenfor et døgn. Under en nats jagttogt bevæger den sig ikke sjældent over afstande på 50 km.

Kilder: Flensborg Avis, nordschleswiger.dk

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE