Hvorfor er det koldest ved solopgang?

Lignende artikler

HVORFOR er det koldere ved solopgang end om natten?
Her til morgen stod termometeret på adskillige minusgrader. PIVkoldt og stadig mørkt derude! Men da solen lidt senere viste sig i horisonten som en smuk, rød kugle faldt temperaturen yderligere! Det blev altså endnu koldere (½-1 minusgrad C) – og det blev endnu koldere selvom den røde morgensol nu kunne ses i horisonten og det var begyndt at blive lyst derude. Hvorfor nu det?

I al sin enkelhed afgiver jorden om natten ved udstråling varmeenergi, der får temperaturen til at falde. Ved solopgang er udstrålingen stadig større end indstrålingen fra den søvnige morgensol – og temperaturen falder forsat. Først en halv time efter daggry begynder regnskabet at vende og indstrålingen er større end udstrålingen.
/MR

Kilde: DMI

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,071FansLike
2,397FølgereFølg

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close