Hvidhajen kan blive overraskende gammel

Lignende artikler

hvid_haj
Den store hvide haj kan blive meget ældre end hidtil antaget. Foto: Willtu/Dreamstime.

Hvidhajen kan blive gammel som en mand.
Den store hvide haj – filmatiseret som “dødens gab” og måske havets mest omtalte skræk, kan blive meget gammel!
Anden Verdenskrig var dårligt brudt ud da den lille hvidhaj-unge klækkede af sit æg i havets dyb. 73 år senere, efter et langt liv i havet, er den selvsamme hvidhaj blevet undersøgt af forskere fra det amerikanske institut Woods Hole Oceanographic Institution. Her har forskerne konstateret hajens høje alder og forskerne er ganske overraskede. Hvidhajen kan leve meget længere end hidtil antaget.

Forskerne har studeret fire hunner og fire hanner fra det nordvestlige Atlanterhav. Den største han blev således beregnet til at være 73 år gammel og den største hun havde en alder på 40 år. I tidligere studier har man anslået at den ældste hvidhaj var 23 år.
/NL

Kilde: Forskning.no

 

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close