Hvalhaj strandede efter frigivelse fra 8 års fangenskab.

Hvalhaj strandet kort efter sin frigivelse efter 8 års fangenskab. Foto: Environment and Animal Society of Taiwan
Hvalhaj strandet kort efter sin frigivelse efter 8 års fangenskab. Foto: Environment and Animal Society of Taiwan

6 meter lang hvalhaj var blevet for stor til akvariet.
Taiwans National Museum of Marine Biology and Aquarium har frigivet en hvalhaj i havet efter at den havde været holdt i fangenskab i 8 år. Hvalhajen blev dumpet ud i havet uden nogen forberedelse til livet som en fri fisk. Den godt 6 meter lange hvalhaj var blevet for stor til museets vandtank, hvor den var udstillet. Her tilbragte hvalhajen tiden med kontinuerligt at svømme rundt i samme retning.

Kritikere mener at hvalhajen blev frigivet alt for tæt på kysten. Efter sin genvundne frihed blev den store fisk ved med at svømme rundt i samme stereotype mønster som i vandtanken – indtil den kort efter strandede på kysten. Kystvagten fik sammen med lokale fiskere og naturbevaringsfolk, hvalhajen fri af kysten, hvor den dog strandede igen inden det omsider lykkedes at få hvalhajen ud på dybere vand.

I følge Taiwans National Museum of Marine Biology and Aquarium, blev dyret sidst set svømme ud i havet, men dem, der havde hjulpet med at redde hvalhajen hævder at den var skadet og blev trukket for enden af et reb ud på havet med en båd og spår hvalhajen lille chancer for at overleve, hvis den ikke allerede var død.

Akvariet håber nu at få en ny mindre, hvalhaj til vandtanken, men naturorganisationen Environment and Animal Society of Taiwan, opfordrer myndighederne til ikke at give museet en ny tilladelse.

Hvalhajen er verdens største fisk. I naturen kan den blive op mod 100 år gammel, men ifølge undersøgelser fra et japansk oceanarium, lever hvalhajer i fangenskab i gennemsnit kun 16 måneder.

Kilde: Wildlife Extra

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE