Hvad er det? Fundet på stranden!

Lignende artikler

En læser har fundet masser af underlige halvringe skyllet op på stranden mellem Hirtshals og Skagen – og undrer sig over hvad det er? Svaret er æg fra boresnegle!

Ægkrave fra Stor Boresnegl. Foto: Naturvejleder.dk

De ser godt nok mærkelige ud – og umiddelbart havde vi ikke noget bud, men med ekstern bistand har vi nu fundet frem til at det er ægbånd fra boresnegle.
Boresnegle er rovsnegle, der især lever af muslinger. Sneglene kendetegnes ved at have en kæmpefod som de kan omklamre og fastholde muslingen med. Herefter begynder sneglen at bore et hul med sin raspetunge ned igennem muslingens skal. En proces, der kan tage timer. Når sneglen er brudt igennem er det sket med muslingen. Sneglen stikker nemlig herefter sin snabel gennem hullet og æder muslingen levende. Gys og gru i sandbunden! Naturen er barsk. Læs mere på Naturvejleder.dk.
/MR

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,112FansLike
2,494FølgereFølg

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close