Hugorm på rederov

Hugorm på rov i sangdrosselrede. Foto: Claus Øhlenschlæger.

Hugorm til vejrs på fugleunge-rov i have.

Danmarks eneste giftslange – hugormen, jager fortrinsvis firben og små gnavere, men af og til kan slangen være opfindsom og gå nye veje. Det oplevede Claus Øhlenschlæger, der bor i Østerby på Læsø.
I sin have oplevede Claus forleden, midt i juni, et vældigt postyr fra havens ribsbuskekrat.
Fuglene skældte ud over et eller andet.
“Jeg gik hen til buskene for at se om det var en kat eller en rovfugl, der var på færde”, oplyser Claus til NaturGuide.dk.

Hugormen er kravlet ca. 1 meter op i busken, hvor den blev tiltrukket af fugleungerne. Foto: Claus Øhlenschlæger.

Det viste sig dog at være noget helt andet som var på færde! En velvoksen hugorm var kravlet op i en fuglerede, der var placeret i busken, ca. 1 meter over jorden. “Hugormen var ved at plyndre fuglereden med de næsten flyvefærdige unger”, fortæller Claus.
Ud fra billedet at dømme er der tale om en sangdrosselrede.

Måske forstyrret af Claus's ankomst opgav slangen at trække de store unger ud af reden og lod sig glide ned af busken og væk. De forskrækkede sangdrossel-unger sad med åbent næb og pustede sig op og kilede sig fast til reden og hinanden, fortæller Claus Øhlenschlæger. Lidt efter flaksede ungerne ud af reden og forsvandt i alle retninger og det var måske en god ide.

Hugormen vendte tilbage.
En times tid senere hørte Claus Øhlenschlæger nemlig igen fugleskræp og postyr fra buskadset. Det var hugormen, der var vendt tilbage til den tomme rede.

Selvom hugormen normalt holder sig på jorden er hugormen, ifølge Miljøstyrelsen, også kendt for at kunne tage fugleunger f.eks. ved at kravle op i buske og tømme fuglereder. Fugleungen sluges hel.
/NL

Har du haft en usædvanlig eller spændende naturoplevelse er du meget velkommen til at skive til redaktion@naturguide.dk

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE