Hold dit udstyr tørt med en simpel pakpose.

En “dry bag” holder dit tøj tørt. Vi tester schweiziske Exped i gedigent, dansk møgvejr.

Når man er på tur er noget af det mest essentielle, at man har mulighed for at få tørt tøj på. Dit tøj i rygsækken, kanoen eller i bivuaken må bare ikke blive vådt når man er på tur derude.
Den simple løsning hedder en vandtæt pakpose.

Af Marianne Riis.
Er bagagen sikker forvaret kan det nærmest være en smilende fornøjelse at vandre gennem selv den vildeste regnbyge – forvisset om at dit tøj og grej i rygsækken ikke tager vand ind.
Den simple løsning hedder en vandtæt pakpose. Man kan til nød bruge plastikposer, men der går let hul på disse – og en tæt, stram poseknude er besværlig hver gang man skal bruge noget fra posen.
Heldigvis findes der en del udmærkede, rivfaste pakposer på markedet – beregnet til formålet, at holde dit tøj tørt – såkaldte “dry bags”.

Særligt et mærke er jeg dog faldet for: Exped Dry Bags (annoncelink til butik), der fås i flere størrelser fra 1 liter og op til 40 liter. Prisen hos danske Grejfreak.dk (annoncelink til butik) der lover prisgaranti, ligger i skrivende stund mellem 79 kr. (1 liter) til 159 kr. (44 liter).

Test af Exped Dry Bag
De vandtætte pakkeposer fra Exped fås i mange størrelser. Her en 22 liters model.

Til relativt få penge leverer det schweiziske firma en vandtæt og multifunktionel pakpose, der er let og simpel at anvende og fremstillet af slidstærkt og smidigt PU-belagt Taffeta nylon. Poserne kan tåle 10.000 mm vandsøjletryk og har tapede sømme. Sidstnævnte er netop også det vi går efter når vi kigger på kvalitetsregntøj. Dobbeltsømmene er med til at give pakposerne en god slidstyrke og lang levetid.

Poserne har en simpel top-folde-lukning. Fold kanten rundt tre gange inden “easy squeeze” spændet klikkes sammen.

Exped Dry Bags fås i mange størrelser. Producentfoto.

Testet i gedigent, dansk møgvejr.

Vi tog en Exped Dry Bag med på tur – netop en dag hvor vejret i den grad viste sig fra sin våde side. Posen blev eksponeret for vejrgudernes bedste formåen, men uldundertøjet og bambusstrømperne i posen var knastørre, da vi efter en time i regnen nåede i ly og fik tjekket indholdet. Betryggende!

Jeg blev våd ind til skindet, men Dry Bag'en bestod opgaven – og lukkede ikke en dråbe ind!

Også for kanofolket.
Posen er ikke beregnet til at holde under vand (f.eks. neddykket i en sø), men flere udenlandske tests – bl.a. fra engelske “simplyhike.co.uk” angiver at have testet Exped Dry Bag ved at trykke den under overfladen i en sø – og hvor posen fint holdt tæt. I øvrigt flyder posen oven på vandet, hvis den er pakket med tøj. Derfor er Exped Dry Bag også en ven i kanoen.
Der findes en del gode dry bags på markedet. I nogle tilfælde kan det være en fordel med en gennemsigtig model, så man kan se, hvor hånden skal gribe ned for at finde vandresokkerne. Det klarer f.eks. Sealline Discovery View Dry Bag (annoncelink til udvalg), der både fås i 10 liter – og 20 liter udgaver. Se modellen hos netbutikken Pro Outdoor (annoncelink til tilbud).

Exped Dry Bag kan købes hos Grejfreak.dk (annoncelink til butik). Den testede model er set til kr. 129,-.


NaturGuide.dk tester og sammenligner netbutikkerne i relation til brugervenlighed, sikker netbetaling og kundeanmeldelser. Som altid gør vi opmærksom på at NaturGuide.dk modtager et provenu for annoncer, henvisninger og salg, men vi går aldrig på kompromis med vores egen overbevisning. 10 % gives til naturbevarende formål uden ekstra udgift for forbrugeren. Vi tager forbehold for prisændringer hos producenter og netbutikker.

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE