Hjemmelavet kryddersnaps på havtorn

Lignende artikler

Snaps på havtorn.
Snaps på havtorn.

Hjemmelavet kryddersnaps på havtorn er både frisk og velsmagende og dekorativ i lagringsperioden.

Det nordiske køkkens vidunderbær Havtorn (Hippophaë rhamnoides) er også fremragende i snaps og opskrifterne er mange. Her er en nem en af slagsen, hvis man er til den friske og lidt syrlige smag. Den kræver blot lidt tålmodighed når bærrene skal plukkes samt når snapsen skal lagres. Bærrene kan samles om efteråret til langt ind i november.

Ingredienser:
En god, stor håndfuld bær fra havtorn.
2 spsk. dansk lynghonning (anden honning kan også bruges).

1 flaske klar Brøndum snaps (klar vodka eller anden neutral snaps kan også bruges).

Fremgangsmåde:

  1. Bærrene skylles og hældes i en flaske eller syltetøjsglas eller lignende med låg.
  2. Hæld 2 spsk. honning over afhængig af hvor sød du ønsker snapsen. Det er altid muligt at tilsætte mere honning senere i processen, hvis den er for syrlig.
  3. Hæld cirka en halv flaske snaps over bær og honning indtil de er godt dækket. Lad snapsen stå og lagre i 3-5 måneder. Herefter filtreres den og smages til. Er den for kraftig kan den fortyndes med mere snaps.
  4. Herefter kan den drikkes, men jeg foretrækker at den lagrer yderligere 1 – 2 måneder. Det er en snaps som kun bliver bedre med tiden.

Havtornsnaps er med sin friske smag blandt andet god til desserter.

Havtorn kan være svære at plukke, da grenene er meget tornede og bærrene let smatter ud ved plukning.
Havtorn kan være svære at plukke, da grenene er meget tornede og bærrene let smatter ud ved plukning.

Det kan godt være svært at plukke bærrene af de tornede grene, men det kan lade sig gøre og til snapsebrug gør det ikke noget at bærrene bliver lidt klemte. Det nemmeste er at klippe en lille gren eller to af busken og lægge dem i fryseren 1-2 døgn. Herefter kan bærrene rystes eller bankes af grenene.
Havtorn vokser ofte nær kysten og kan gerne findes i de kystnære, offentlige klitplantager. Klippes grene bør man dog altid sikre sig ejerens tilladelse.
MR/

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,071FansLike
2,393FølgereFølg

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close