Hjælp til våde sko- og støvler – både i hjemmet og på ferier.

Lignende artikler

De fleste børnefamilier kender til fugtige børnesko og -støvler, men også hos friluftsfolket og ski-entusiaster er fugtigt fodtøj ofte uundgåeligt. Der findes heldigvis en simpel og prisbillig hjælp.

Af Marianne Riis.

Aktive udebørn giver til tider anlæg for våde sko og støvler. Men der findes en enkel løsning.
Aktive udebørn – uden mobil, ipad og pc. Til gengæld højrisiko for våde støvler i tide og utide.

Vandrestøvler kan blive fugtige indefra efter en dags vandring, skistøvler ditto af smeltesne. Aktiviteter i vådt terræn kan også trænge igennem – og gøre fodtøjet klamt og fugtigt – og ikke så rart at have på senere på dagen.
Der er masser af løsninger på problemet. Hjemme har jeg en vægmonteret skotørrer, der blæser varmt luft ned i støvlerne. Men på weekender, ferier, skiture, familebesøg m.m. har jeg fundet en simpel mobil sko- og støvletørrer fra danske Accezzi (annoncelink til butik). Det er en af de billigste på markedet, men den fungerer fint. Den hverken vejer eller fylder ret meget.

Fugtige børnestøvler, vandrestøvler og skistøvler m.m. kan tørres med en simpel støvletørrer til relativ få kroner – og let at have med på skiferier og hyttetur.

I al sin enkelhed består Accezzi – shoe and boot dryer, af to varmelegemer, der er forbundet med en ledning til en almindelig stikkontakt (220/230 v). Placer et varmelegeme i hver sko. Varmelegemerne vil langsomt varme og tørre fodtøjet indefra. I starten syntes jeg at varmelegemerne kun blev håndvarme og gav for lidt, men efter et stykke tid varmer de hæderligt uden at brænde og skade fodtøjet.
Våde læderstøvler har brug for at tørre langtsomt for at læderet ikke bliver stift og her bruger jeg kun støvletørreren forsigtigt og kortvarigt. Kan det vente får læderstøvlerne lov at tørre langsomt af sig selv i bryggerset.
Til især skistøvler, gummistøvler og mine membranstøvler fungerer den super.
Begge mine drenge på 5 år og 6 år nyder især om vinteren at stikke fødderne i et par lune støvler. Også min mand, der er jæger, har ofte haft glæde af vores støvletørrer, hvor gummistøvlerne har trængt til en omgang.

Den enkle sko- og støvletørrer fra danske Accezzi (annoncelink til butik) består at to varmelegemer. Den fås på tilbud til under 140 kr. og kan fint gøre et par fugtige børnestøvler klar til næste dag.

Billigste priser under 140 kr. for et sæt.

Accezzi – shoe and boot dryer kan bruges både i hjemmet, på skiferien, hytteturen m.m. Jeg googlede priserne på nettet og den danske netbutik AktivVinter.dk (annoncelink til butik) hvor jeg også selv har købt, gav umiddelbart den bedste pris, i skrivende stund 139 kr.

AktivVinter.dk har i øvrigt også en række andre sko-, støvle- og handsketørrere, fingervarmere m.m. hvor de tilbyder prisgaranti. Danske Grejfreak.dk (også med prisgaranti) sælger den tyske model fra Sealand som jeg ikke selv har testet, men generelt får gode anmeldelser på nettet: Sealand sko- og støvletørrer(annoncelink til butik).


NaturGuide.dk tester og sammenligner netbutikkerne i relation til brugervenlighed, sikker netbetaling og kundeanmeldelser. Som altid gør vi opmærksom på at NaturGuide.dk modtager et provenu for annoncer, henvisninger og salg, men vi går aldrig på kompromis med vores egen overbevisning. 10 % gives til naturbevarende formål uden ekstra udgift for forbrugeren. Vi tager forbehold for prisændringer hos producenter og netbutikker.

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,113FansLike
2,498FølgereFølg

Seneste artikler

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....

Naturen i december

December er årets mørkeste tid og dog også måneden, hvor mørket vender og dagene langsomt begynder at tiltage i længde. December er opkaldt efter...

Lav nemt selv brændte mandler over bål eller grill.

Brændte mandler hører normalt julen til, selvom de er lækre året rundt. Den traditionelle juleknas tilberedes ofte udendørs på markeder eller ved boder på...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close