Hiking med Helly Hansen – Resistor Backpack

At vandre kan næsten være en livsstil. Jeg holder meget at at komme ud og mærke årstiden og samtidig få motioneret krop og sjæl. For ikke så længe siden fik jeg mulighed for at afprøve Helly Hansens nye rygsæk Resistor Backpack 45 L.

Test af Helly Hansen rygsæk
Vi tester Helly Hansens mellemstørrelse-rygsæk, Resistor Backpack 45l.

Rygsækken i testen er stillet til rådighed af Helly Hansen.

Når jeg vandrer hverdagsture og weekendture vil jeg være fri og ikke tynges af en stor rygsæk. Jeg har været uendelig glad for min store Bergans-rygsæk, der har fulgt mig på rejser ud i verden – fra de norske fjelde til Andesbjergene, Kina og Galapagos-øerne.

Når jeg til dagligt går mine kortere vandreture for at komme ud og mærke vejret og lyset, er jeg så vidt muligt helst fri for rygsække. Er jeg på lidt længere ture af et par timers varighed har jeg næsten altid en turtaske på ryggen med lidt vand og proviant – og her dækker en lille 20 l rygsæk fint behovet og jeg har ofte min lille, simple Highlander Venture Daypacker med.

Resistor Backpack overrasker positivt

På vandring over den jyske klithede med Helly Hansen Resistor 45l på ryggen.

Der hvor jeg i højere grad har savnet en mellemvare er de gange, hvor jeg gerne vil medbringe lidt ekstra til halv- og heldagsture – f.eks. regntøj, en ekstra trøje, badetøj – og måske et stormkøkken til lidt varmt mad på turen. Her har Resistor Backpack 45l overrasket mig positivt. Den sidder ret godt på ryggen og er nem at tilpasse med de justerbare bæreseler. Også med fuld opbakning sidder rygsækken godt til kroppen og føles behagelig. Rygsækken kan strammes ind mod ryggen via de såkaldte load-lifters-stroppe, så den ikke trækker bagover. Rygsækkens brede hoftebælte giver en fin vægtfordeling.

Jeg har nu haft mulighed for at teste rygsækken i et par måneder og det er efterhånden blevet til en del kilometer. Selv på mindre vandreture fristes jeg i stigende grad til at medbringe Resistor Backpacken da jeg kan medbringe en del fornødenheder uden at det føles tungt eller anstrengende. Rygsækken har en egenvægt på 1474 gram, men selv hvis jeg kun har 3-4 kg tøj og grej med på småture er den faktisk ofte behageligere at bære end min lille 20 liters dagturs-rygsæk.

Rygsækken er ikke justerbar i torso-længden (længden målt fra den nederste del af nakken til der hvor du naturligt sætter hænderne i siden) ligesom den større 65l Capacitor udgave, men det har jeg ikke savnet.

Ventileret ryg

Rygsækkens ryg, bæreseler og hoftebælte har kontaktflader af blødt, ventilerende 3D air-mesh tekstil.

En god detalje er den luftige ryg, der består af et ventilerende skumagtig tekstil kendt som 3D air-mesh. Det samme luftige materiale er brugt til de brede bæreseler. Det er rart på varme sommerdage.

Et par fine små finesser er de små lynlåslommer i hoftebæltet, der f.eks. kan rumme et par solbriller. I brystselen er indtænkt en lille fløjte som de færreste nok vil få behov få, men en praktisk detalje, hvis man har brug for hjælp eller opmærksomhed.

I ryksækkens hoftebælte er der praktiske sidelommer.

Dækker behovet på mellemlange ture

Resistor 45l kan sagtens dække mit behov på mellemlange ture – også med overnatning, hvor jeg uden problemer kan have ekstra tøj, sovepose, trangia og liggeunderlag med. Rygsæk-rummet har en høj krave, der kan forlænge højden og derved udvide kapaciteten. Kraven spændes sammen med snoretræk.

De elastiske sidelommer kan rumme en drikkedunk og den store lynlåslomme i “hætten” på rygsækken er stor nok til en regnjakke, der kan være praktisk hurtigt at have ved hånden. Rygsækken er vandafvisende, men ikke vandtæt og bør nok imprægneres inden brug. På en af mine første ture blev jeg mødt af et skybrud – og det kunne rygsækken ikke klare! Et vandtæt overtrækscover kan dog tilkøbes for ca. 200 kr.

Resistor 45l er let vandafvisende, men ikke vandtæt, hvorfor et vandtæt cover bør tilkøbes.

Virker stærk og robust

Alt i alt er Helly Hansen Resistor 45l-rygsæk en fin og behagelig vandrerygsæk til dagsture og weekendture, men også til vandreferier, hvor der er indlagt stop og baser undervejs. Rygsækken virker stærk og robust og jeg tænker at den vil blive en tro følgesvend på mange vandreture mange år frem.
Rygsækken fås i blå og orangerød. Vejledende pris er ca. 1600 kr. hos HellyHansen.com.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE