Hele fire hunulve i Danmark!

Med dna-beviser for fire hun-ulve i Danmark er der potentiale for ulveunger. Foto:  Spacebirdy, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia.
Med dna-beviser for fire hun-ulve i Danmark er der nu potentiale for ulveunger. Foto: Spacebirdy, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia.

Forudsætninger for ulvehvalpe i Danmark.
For omkring en måned siden stod det klart, at de første hunulve var kommet til Danmark og nu har yderligere DNA-undersøgelser fra Aarhus Universitet påvist, at der er tale om ikke mindre end fire hunulve. Derved er alle forudsætninger for at vi i Danmark får de første dokumenterede ulveunger til stede. Der er ifølge Seniorforsker Liselotte Wesley Andersen, nemlig også fundet DNA-spor efter hanulve de samme steder. Det er i områderne Thy, Midtjylland og Sydjylland, at ulvesporerne er fundet, men helt præcis hvor forbliver foreløbig en hemmelighed af hensyn til eventuel yngel.

Flere midler til forskning og formidling.
15. Juni Fonden som har støttet ulveundersøgelserne de seneste par år har netop bevilliget flere midler til Naturhistorisk Museum i Aarhus og Aarhus Universitet. De skal i samarbejde fortsætte arbejdet med forskning og formidling af ulven. Blandt andet er det nu muligt at fortsætte videreførelsen af DNA-ulveregisteret. Her arbejdes der tæt sammen med forskere fra Polen og Tyskland som har en del erfaring med ulve. De danske ulve kommer også fra netop de lande. Ideen er, at forskergruppen vil igangsætte forskellige forskningsprojekter om ulve og betydningen af deres tilbagevenden til den danske natur.
MR/

Kilde: Naturhistoriskmuseum.dk

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE