Hele fire hunulve i Danmark!

Lignende artikler

Med dna-beviser for fire hun-ulve i Danmark er der potentiale for ulveunger. Foto:  Spacebirdy, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia.
Med dna-beviser for fire hun-ulve i Danmark er der nu potentiale for ulveunger. Foto: Spacebirdy, CC-BY-SA-3.0, Wikimedia.

Forudsætninger for ulvehvalpe i Danmark.
For omkring en måned siden stod det klart, at de første hunulve var kommet til Danmark og nu har yderligere DNA-undersøgelser fra Aarhus Universitet påvist, at der er tale om ikke mindre end fire hunulve. Derved er alle forudsætninger for at vi i Danmark får de første dokumenterede ulveunger til stede. Der er ifølge Seniorforsker Liselotte Wesley Andersen, nemlig også fundet DNA-spor efter hanulve de samme steder. Det er i områderne Thy, Midtjylland og Sydjylland, at ulvesporerne er fundet, men helt præcis hvor forbliver foreløbig en hemmelighed af hensyn til eventuel yngel.

Flere midler til forskning og formidling.
15. Juni Fonden som har støttet ulveundersøgelserne de seneste par år har netop bevilliget flere midler til Naturhistorisk Museum i Aarhus og Aarhus Universitet. De skal i samarbejde fortsætte arbejdet med forskning og formidling af ulven. Blandt andet er det nu muligt at fortsætte videreførelsen af DNA-ulveregisteret. Her arbejdes der tæt sammen med forskere fra Polen og Tyskland som har en del erfaring med ulve. De danske ulve kommer også fra netop de lande. Ideen er, at forskergruppen vil igangsætte forskellige forskningsprojekter om ulve og betydningen af deres tilbagevenden til den danske natur.
MR/

Kilde: Naturhistoriskmuseum.dk

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close