Har du prøvet shinrin yoku? – bade i skovens sanseindtryk.

Lignende artikler

Forest bathing
Forest bathing betyder i praksis, at man føler naturens nærvær ved at fokusere på sanseindtrykkene – altså “bader” i de omkringværende indtryk. Foto: Branislav Ostojic, Dreamstime.com.

Forest bathing (skovbadning) eller shinrin yoku som fænomenet hedder i sit oprindelsesland Japan er blevet en tiltagende, anerkendt aktivitet i de senere år, hvor mennesker tilbringer tid i naturen for at styrke helbredet – også mentalt.

I Japan tages shinrin yoku ret seriøst – og tilsyneladende med god grund, da flere og flere forskningsresultater underbygger at tid i naturen har en positiv indvirkning på både vores fysiske og mentale helbred. Det skriver bl.a. forbes.com.
Forest bathing betyder i praksis, at man føler naturens nærvær ved at fokusere på sanseindtrykkene – altså “bader” i de omkringværende indtryk. Shinrin betyder “skov” på japansk og yoku betyder “bade” – så shinrin-yoku henviser til “badning” i skovens mange sanseindtryk.
Shinrin yoku – forest bathing, er beslægtet med meditation og mindfulness.
Det handler om at være mentalt tilstede i naturen og bruge sine sanser. Lægge mærke til lydene, lyset, dufte, mærke omgivelserne.

Naturvejleder.dk skriver at ny forskning underbygger at ophold i naturen er godt for vores helbred – og bl.a. kan reducere stress. Se Ny forskning: Naturen gør dig godt!

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,071FansLike
2,367FølgereFølg

Seneste artikler

Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close