Har du prøvet shinrin yoku? – bade i skovens sanseindtryk.

Forest bathing
Forest bathing betyder i praksis, at man føler naturens nærvær ved at fokusere på sanseindtrykkene – altså “bader” i de omkringværende indtryk. Foto: Branislav Ostojic, Dreamstime.com.

Forest bathing (skovbadning) eller shinrin yoku som fænomenet hedder i sit oprindelsesland Japan er blevet en tiltagende, anerkendt aktivitet i de senere år, hvor mennesker tilbringer tid i naturen for at styrke helbredet – også mentalt.

I Japan tages shinrin yoku ret seriøst – og tilsyneladende med god grund, da flere og flere forskningsresultater underbygger at tid i naturen har en positiv indvirkning på både vores fysiske og mentale helbred. Det skriver bl.a. forbes.com.
Forest bathing betyder i praksis, at man føler naturens nærvær ved at fokusere på sanseindtrykkene – altså “bader” i de omkringværende indtryk. Shinrin betyder “skov” på japansk og yoku betyder “bade” – så shinrin-yoku henviser til “badning” i skovens mange sanseindtryk.
Shinrin yoku – forest bathing, er beslægtet med meditation og mindfulness.
Det handler om at være mentalt tilstede i naturen og bruge sine sanser. Lægge mærke til lydene, lyset, dufte, mærke omgivelserne.

Naturvejleder.dk skriver at ny forskning underbygger at ophold i naturen er godt for vores helbred – og bl.a. kan reducere stress. Se Ny forskning: Naturen gør dig godt!

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE