Hajfinnesuppe forbydes i det officielle Kina

Kina vil nu forbyde hajfinnesuppe ved officelle middage. Årsagen er at hajerne er truet.
Kina vil nu forbyde hajfinnesuppe ved officelle middage. Årsagen er at hajerne er truet.

Kinesisk forbud mod produkter af truede dyrearter!
Der er nyt håb for flere truede dyrearter. De kinesiske myndigheder har nemlig indført, at der ved officielle middage, skal være et forbud mod produkter lavet af vilde dyr og herunder også flere truede dyrearter. Eksempelvis bliver hajfinnesuppe forbudt. Det samme gælder tilberedning af fuglereder (fuglereder lavet af gylpet fra svalelignende mursejlere betragtes som en delikatesse i Asien på linje med foie gras i Frankrig.)

Forbuddet kommer sammen med en række andre forbud mod brug af luksusvarer og dyr spiritus og har blandt andet til hensigt, at der ikke må bruges offentlige midler til at finansiere de kontroversielle produkter.

Forbuddet gælder dog kun ved statslige middage og arrangementer, så der er stadigvæk lang vej før kinesernes store forbrug af netop de produkter vil falde. Men ifølge Alex Hofford, administrerende direktør hos MyOcean, en organisation for bevarelse og beskyttelse af havene, er forbuddet et skridt i den rigtige retning. For når staten leder an og viser socialt ansvar, vil erhvervslivet snart følge trop. Det giver en tro på, at der eksempelvis ikke står hajfinnesuppe på menuen når vi besøger Asien engang i fremtiden.
/MR
Kilde: Global Post

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE