Hajfinnesuppe forbydes i det officielle Kina

Lignende artikler

Kina vil nu forbyde hajfinnesuppe ved officelle middage. Årsagen er at hajerne er truet.
Kina vil nu forbyde hajfinnesuppe ved officelle middage. Årsagen er at hajerne er truet.

Kinesisk forbud mod produkter af truede dyrearter!
Der er nyt håb for flere truede dyrearter. De kinesiske myndigheder har nemlig indført, at der ved officielle middage, skal være et forbud mod produkter lavet af vilde dyr og herunder også flere truede dyrearter. Eksempelvis bliver hajfinnesuppe forbudt. Det samme gælder tilberedning af fuglereder (fuglereder lavet af gylpet fra svalelignende mursejlere betragtes som en delikatesse i Asien på linje med foie gras i Frankrig.)

Forbuddet kommer sammen med en række andre forbud mod brug af luksusvarer og dyr spiritus og har blandt andet til hensigt, at der ikke må bruges offentlige midler til at finansiere de kontroversielle produkter.

Forbuddet gælder dog kun ved statslige middage og arrangementer, så der er stadigvæk lang vej før kinesernes store forbrug af netop de produkter vil falde. Men ifølge Alex Hofford, administrerende direktør hos MyOcean, en organisation for bevarelse og beskyttelse af havene, er forbuddet et skridt i den rigtige retning. For når staten leder an og viser socialt ansvar, vil erhvervslivet snart følge trop. Det giver en tro på, at der eksempelvis ikke står hajfinnesuppe på menuen når vi besøger Asien engang i fremtiden.
/MR
Kilde: Global Post

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close