Guldsjakalen havde alligevel testikler

Guldsjakal. Foto: Rigelus, Wikimedia Commons.
Guldsjakal. Foto: Rigelus, Wikimedia Commons.

Guldsjakalen fra Karup var ikke kastreret.
Alt tyder derfor på at det var en vild guldsjakal, der af egen drift har vandret til Danmark – og kan nu tilføjes som ny dyreart i Danmark.

Den trafikdræbte guldsjakal, der blev fundet trafikdræbt ved Karup i begyndelsen af september 2015, var alligevel en intakt han. Det viser en grundig obduktion af dyret foretaget af DTU Veterinærinstituttet. I første omgang lød meldingen ellers at sjakalen var en kastreret han – hvilket fik mange til at så tvivl om, hvorvidt at det var et vildt dyr – og dermed en ny art for Danmark, eller om der var tale om et undsluppen fangenskabsdyr. Obduktionen af guldsjakalen har nu klarlagt at dyret ikke var kastreret, men det var lidt af et puslespil at finde dyrets testikler. Da dyret var blevet påkørt og ramt bagfra blev testiklerne trukket op af pungen og trykket ind i bækkenregionen.

Obducering af guldsjakalen. Foto: DTU Veterinærinstituttet.
Obducering af guldsjakalen. Foto: DTU Veterinærinstituttet.

Der var ikke tegn på at dyret var skudt. Alle indre organer var normale, og mavesækken var fyldt med organdele fra fugle og pattedyr” siger seniorforsker Tim Kåre Jensen fra DTU Veterinærinstituttet.

Guldsjakalen havde brud af venstre underarmsknogle, højre lårbensknogle og bækkenknoglerne var knuste. Der var ingen tydelige tegn på blødninger i forbindelse med knoglebrudene, hvilket kunne tyde på at dyret var død straks efter påkørslen.
Dyret var ikke chipmærket og dette er lovpligtigt i Danmark ligesom at dyrene skal være kastreret, hvis de skal holdes i fangenskab. Obduktionen har ikke kastet lys over hvordan den endte ved vejen i Karup.

Kilde: DTU Veterinærinstituttet.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE