Guldsjakalen havde alligevel testikler

Lignende artikler

Guldsjakal. Foto: Rigelus, Wikimedia Commons.
Guldsjakal. Foto: Rigelus, Wikimedia Commons.

Guldsjakalen fra Karup var ikke kastreret.
Alt tyder derfor på at det var en vild guldsjakal, der af egen drift har vandret til Danmark – og kan nu tilføjes som ny dyreart i Danmark.

Den trafikdræbte guldsjakal, der blev fundet trafikdræbt ved Karup i begyndelsen af september 2015, var alligevel en intakt han. Det viser en grundig obduktion af dyret foretaget af DTU Veterinærinstituttet. I første omgang lød meldingen ellers at sjakalen var en kastreret han – hvilket fik mange til at så tvivl om, hvorvidt at det var et vildt dyr – og dermed en ny art for Danmark, eller om der var tale om et undsluppen fangenskabsdyr. Obduktionen af guldsjakalen har nu klarlagt at dyret ikke var kastreret, men det var lidt af et puslespil at finde dyrets testikler. Da dyret var blevet påkørt og ramt bagfra blev testiklerne trukket op af pungen og trykket ind i bækkenregionen.

Obducering af guldsjakalen. Foto: DTU Veterinærinstituttet.
Obducering af guldsjakalen. Foto: DTU Veterinærinstituttet.

Der var ikke tegn på at dyret var skudt. Alle indre organer var normale, og mavesækken var fyldt med organdele fra fugle og pattedyr” siger seniorforsker Tim Kåre Jensen fra DTU Veterinærinstituttet.

Guldsjakalen havde brud af venstre underarmsknogle, højre lårbensknogle og bækkenknoglerne var knuste. Der var ingen tydelige tegn på blødninger i forbindelse med knoglebrudene, hvilket kunne tyde på at dyret var død straks efter påkørslen.
Dyret var ikke chipmærket og dette er lovpligtigt i Danmark ligesom at dyrene skal være kastreret, hvis de skal holdes i fangenskab. Obduktionen har ikke kastet lys over hvordan den endte ved vejen i Karup.

Kilde: DTU Veterinærinstituttet.

Seneste artikler

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....

Naturen i december

December er årets mørkeste tid og dog også måneden, hvor mørket vender og dagene langsomt begynder at tiltage i længde. December er opkaldt efter...

Lav nemt selv brændte mandler over bål eller grill.

Brændte mandler hører normalt julen til, selvom de er lækre året rundt. Den traditionelle juleknas tilberedes ofte udendørs på markeder eller ved boder på...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close