Gul belægning på blade! Hvad er det?

Lignende artikler

En læser har sendt os et sommerfoto fra en tur i Store Vildmose, hvor hun lagde mærke til en farverig, gul belægning på nogle mindre træer og buske – og spørger hvad er det?

Kronrust på det lille træ tørst, der ofte vokser i moseområder.

Naturvejleder Niels Lisborg har kigget nærmere på billedet – og fortæller at træet er en Tørst (Rhamnus frangula), der i øvrigt er værtstræ for citronsommerfuglen. Den gule farve er en svamp, der kaldes kronrust (Puccinia coronata). Den lever som en parasit på værtsplanten. I naturen volder svampen normalt ikke store problemer, men rust kan også angribe landbrugsafgrøder, hvilket kan give udbyttetab.
/MR

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,112FansLike
2,494FølgereFølg

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close