Gode grunde til at anvende vandrestave

Vidste du, at vandrestave kan reducere op mod 25 % af trykpåvirkningen fra dine knæ, hofter og ankler? Vandrestaven er velkendt i motionsformen stavgang, men for naturvandreren har vandrestaven også mange fordele.

Klar til vandreture i vinterlandet? Vandrestaven har mange fordele. Aflastning, bedre balance og motion er nogle af dem. Foto: NaturGrafik.dk

Vandrestaven kan blive en vigtig del af dit udstyr, når du skal på vandretur eller motionere – og der findes mange fordele ved at bruge vandrestave.
Vandrestaven går langt tilbage til de tidligste tider. Middelalderens vandringsmænd er ofte afbilledet med en vandrestav. Den gang brugte man en lang kæp – ofte gerne af hassel.

Aflaster knæ og hofter

I dag findes der mange moderne typer, mærker, modeller og materialer. Nogle typer vandrestave kan endda foldes sammen!
Vandrestave aflaster belastningen på ankler, knæ og hofter. Flere undersøgelser har vist, at vandrestave kan fjerne op mod 25 % af trykpåvirkningen fra dine knæ, hofter og ankler.

Vandrestave aflaster kroppen i ujævnt terræn. Foto: Graphicstock.

Når du går ned ad bakke, reduceres belastningen af knæene. Går du opad kan stavene bistå benmusklerne.

Bedre balance i ujævnt terræn

Stavene kan hjælpe dig til at holde balancen i ujævnt terræn. Fornylig var jeg på vandring gennem et uvejsomt moseområde i Nordjylland. Her kom min vandrestav virkelig til sin ret da vi passerede et moseområde med faretruende blød bund.
På vandringer, hvor man krydser vandløb og elve er vandrestaven en god støtte – ikke mindst når man har en tung rygsæk på ryggen.

Vandrestaven kan også bruges til bivuak eller regnly

På vandringer i træfattige egne kan vandrestavene bruges til at lave en hurtig bivuak eller et regnly, hvor en letvægts-presenning, tarp eller en poncho spændes ud over stavene. Det kan være en ret fin måde at lave et hurtigt læ på vandreturen, mens regnskyerne trækker forbi.

Vandrestave til stavgang aktiverer også overkroppen

Stavgang er en populær motionsform som alle i princippet kan drage fordel af, men ofte er det hos den lidt ældre generation, at motionsformen er populær. Ved stavgang får du – i modsætning til ved normale gåture – aktiveret hele overkroppen. Derfor kan det anbefales, hvis du lider af ømme muskler og led. Det ses ofte, at stavgang anbefales som motionsform til gigtplagede.

Find en vandrestav, der passer dig

Tjek udvalg og annoncetilbud og -priser herunder:

Aktuelle annoncepriser og tilbud (opdateres hver uge)
Silva Walking Poles - Vandrestave
314,-
Masters Trekking Pole Scout Junior - Vandrestave
314,-
Black Diamond - First Strike Trekking Vandrestave Til Børn (1 sæt)
First Strike Vandrestavene til børn fra Black Diamond er lavet til at kunne blive benyttet i alle fire årstider. De har FlickLock systemet indbygget, hvilket betyder at længden på stavene kan justeres. På den måde er vandrestavene nogle børnene kan blive
322,-
Trekmates Walker Lock Pole Pair (par) Asphalt - Vandrestave
337,-
Silva Walking Poles Aluminum - Vandrestave
386,-
Black Diamond First Strike Trekking Poles - Fjord Blue - Str. One Size - Vandrestave
413,-
Robens Coniston T7 - Vandrestave
415,-
Robens - Vandrestave T7 Coniston
De nye vandrestave fra Robens, Robens - Vandrestave Coniston T7 er lavet af aluminium, er nemme at samle og kommer i en letvægtig kompakt pakke størrelse. Robens - Vandrestave Coniston T7 har din komfort i fokus med deres virkelig komfortable og ergonom
429,-
Black Diamond Distance Crbn Single S20 - Str. 125 cm - Vandrestave
455,-
Black Diamond Distance Carbon Single S20 - Str. 130 cm - Vandrestave
455,-
Black Diamond Distance Crbn Single S20 - Str. 115 cm - Vandrestave
460,-
Black Diamond Distance Carbon Single S20 - Str. 110 cm - Vandrestave
500,-
Vis flere produkter
Kilder: Opdagverden.dk, eventyrsport.dk, livetsomsenior.dk, Outmore.dk

NaturGuide.dk tester og sammenligner netbutikkerne i relation til brugervenlighed, sikker netbetaling og kundeanmeldelser. Som altid gør vi opmærksom på at NaturGuide.dk modtager et provenu for annoncer, henvisninger og salg, men vi går aldrig på kompromis med vores egen overbevisning.

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE