Der er igen fundet fugleinfluenza i Danmark!

Det er i troldænder som denne at der nu er fundet fugleinfluenzaen
Det er i troldænder som denne at der nu er fundet fugleinfluenzaen H5N8.

To steder i Danmark er den smitsomme sygdom fundet. Fugleinfluenzaen smitter dog normalt ikke mennesker.

Lille risiko for mennesker.
Fugleinfluenzaen også kaldet H5N8 er foreløbig fundet i en gruppe vilde troldænder på Møn samt i en troldand på Christiania. Alle fugle var døde. Sygdommen som er stærk smitsom mellem fugle kan forårsage stor dødelighed ikke kun blandt vilde fugle, men også blandt fjerkræbesætninger.
Ifølge FN smitter sygdommen normalt ikke mennesker og ingen mennesker er blevet smittet med den aktuelle type af fugleinfluenza. Der er heller ingen fare for smitte gennem æg eller andestegen.

Forbud med øjeblikkelig varsel.
Grundet virussets smitsomhed har Fødevarestyrelsen iværksat en række forholdsregler for at mindske spredningen af H5N8. Alle udstillinger og andre samlinger af fugle og fjerkræ er blevet forbudt. Dertil kommer, at hobbyfjerkræejere og besætningsejere så vidt muligt skal holde deres fugle indendørs. Desuden er der strikse regler for hygiejne med omgang af fjerkræ. Reglerne gælder også for zoologiske haver. Samtlige forholdsregler og anbefalinger for smittebeskyttelse kan findes på Fødevarestyrelsens hjemmeside.

Hvis man finder en død fugl i naturen skal man for at mindske smittespredning lade den ligge. Finder man flere samlet, skal man kontakte Fødevarestyrelsen på telefon 72276900.
MR/

Kilde: dr.dk

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE