Fuglekiggeri på ferien: 5 fantastiske destinationer

Fuglekiggeri på ferien: 5 fantastiske destinationer
af Marie Falk Petersen.

Det siges at fuglekiggeri kan lindre psykiske lidelser, fordi det har en unik afslappende effekt. Fuglearter kan både synge, bevæge sig elegant og brede vingerne ud så smukt. Det er anbefalet at man medbringer sin kikkert, og benytter den som tro følgesvend, når man tager på ferie, og det gælder uanset om man er i storbyen, i naturskønne områder eller ved stranden. Du kan med stor sandsynlig være heldig at spotte en fugl, hvor som helst. Gør brug af naturens gratis glæder. Sød fuglekvidrer, fugle i alle afskygninger og former, som går i et med naturen, er helt gratis medicin. Her får du vores bud på de smukkeste steder, hvor du kan tage på jagt med kikkerten, og opleve helt fantastisk smukke fuglearter.

Gambia, Abuko
Abuko-naturreservat ligger omkring 25-35 minutter fra kysten, og er et vidunderligt, tørt skovreservat med en central oase, og et netværk af stier, og er besøget værd i alle sæsoner, de fleste fugleinteresserede vælger dog at rejse til Gambia, for at udforske de 540 forskellige fuglearter, fra december til marts. Her kan du spotte turakoer, fluesnapperne, samt en skare af isfugle, som alle er ”stamfugle” ved Abuko-naturreservatet.

Turako. Foto: Ed Schipul.
Turako. Foto: Ed Schipul.

Portugal, Castro Marin
Castro Marin er et umådeligt smukt og vildt naturområde, på østsiden af Algarve-kysten ikke langt fra den spanske kyst. Her befinder den fredede dværglærke, og herudover en masse hejrer, storke og flamingoer. Castro Marin er en overvintrende destination for blandt andet den danske besøgsgæst stylteløberen. Der er gode muligheder for at se mange forskellige fuglearter hele året rundt.

Norge, Varanger Peninsula i Finnmark
Nordpå i Norge ligger et af Europas førende områder for den fugleinteresserede. Her kan man opleve fugle, ægte arktiske arter som; stellersanden, kongeedderfuglen, polarlomvien og den rødstrubede piber. Derudover findes der særlige skandinaviske fuglearter såsom; den nordlige høgeugle, den tretåede spætte, lavskrige og den berømte lapugle, på latin Strix nebulosa, som er et syn for sig selv.

Laplandsugle. Foto: Brandon Grasley, Flickr.
Laplandsugle. Foto: Brandon Grasley, Flickr.

Island, Ingolfshöfdi
En søpapegøje er en utrolig billedskøn fugl, og samtidig har den unik karakter. Søpapegøjen, bliver i daglig omtale kaldt ”lunde/lundi” på Island, og fungerer nærmest som Islands nationalfugl. Dem kan du opleve på fuglefjeldet på Ingolfshöfdi. Søpapegøjen kan godt ligne en blanding mellem en pingvin og en papegøje, heraf navnet. Søpapegøjen er sky, så der er noget af en opgave at komme helt tæt på. Synet er helt fantastisk, og hvis du medbringer kikkerten, kan du komme til at se den helt tæt på.

Søpapegøje også kaldet lunde. Foto: Marco Bellucci, Flickr.
Søpapegøje også kaldet lunde. Foto: Marco Bellucci, Flickr.

Alaska, Attu Island
Det føles nærmest som at se enden på verdenen fra Attu Island, også kaldet ”a birder’s paradise” (en fuglekiggers paradise). Øen er lidt over 80 km. lang, og meget stille. Øen har nogen af Nordamerikas mest sjældne fugle. Øen er placeret et godt stykke fra fastlandet i Stillehavet, derudover er Attu Island det vestlige punkt i USA. Der findes 700 forskellige fuglearter omkring øen, deraf navnet fugleparadis. Stedet er et must for fugleinteresserede.

Attu Island kan være svær at komme til og kræver tilladelse fra U.S. Fish and Wildlife Service. Foto: U.S. Fish and Wildlife Service.
Attu Island kræver lidt ekstra at nå frem til og kræver tilladelse fra U.S. Fish and Wildlife Service. Foto: U.S. Fish and Wildlife Service.

Er du også blevet bidt af fuglekigger-fænomenet, og vil du opleve noget ekstraordinært er der bl.a. mulighed for at booke en ferie hos Expedia.dk. Her findes mange gode tilbud på pakkerejser, hvad end du er til den lune portugisiske brise, Gambias varme, det nordligste Europa eller den nordlige kulde i Alaska.

 

Blogindlæg. I kategorien “Blog” skriver eksterne skribenter, debattører og meningshavere i egen ret. Redaktionen deler ikke nødvendigvis de holdninger, der fremgår af de enkelte indlæg.

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE