Fugleinfluenza: Undgå at røre døde fugle i naturen!

Hundredevis af vilde fugle har mistet livet i Sønderjylland, oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelse. Styrelsen formoder, at de er døde af den alvorlige fugleinfluenza H5N8, og advarer om stor risiko for smitte til fjerkræbesætninger og mindre hønsehold.

Ikke rapporteret om smitte til mennesker

Der er ikke tidligere rapporteret om smitte til mennesker med de typer af fugleinfluenza, der i øjeblikket cirkulerer i Europa.

Alle fuglearter kan rammes af fugleinfluenza, men høns og kalkuner er særligt udsatte og udvikler kraftige symptomer. Svømmefugle (ænder, gæs red.) er generelt mere modstandsdygtige og kan bære på fugleinfluenza uden have symptomer.

Undgå at røre ved døde fugle

– Vi har set børn lege med en svækket gås, der var styrtet til jorden. Vi vil gerne bede alle, der finder døde fugle om at undgå berøring, så de ikke spreder virus. Fugleinfluenza er meget smitsom, og for at forebygge smitte af tamfuglene i hønsegårde og fjerkræbesætninger anbefaler vi, at man er omhyggelig med hygiejnen og vasker sit fodtøj inden man nærmer sig en hønsegård, siger chef for Fødevarestyrelsens VeterinærØst, Birgit Hendriksen.

Hjælp Fødevarestyrelsen med at rapportere døde fugle via app

Fødevarestyrelsen er interesseret i oplysninger om alle døde fugle, og opfordrer borgerne til at anmelde fund på app'en FugleInfluezaTip. Find app'en “Fugleinfluenza Tip” i Google Play og AppStore.

Nye fund i vildtfugle vil løbende blive offentliggjort på Fødevarestyrelsens fugleinfluenzakort. 

Kilder: Fødevarestyrelsen.

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE