Fugleinfluenza: Undgå at røre døde fugle i naturen!

Lignende artikler

Hundredevis af vilde fugle har mistet livet i Sønderjylland, oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelse. Styrelsen formoder, at de er døde af den alvorlige fugleinfluenza H5N8, og advarer om stor risiko for smitte til fjerkræbesætninger og mindre hønsehold.

Ikke rapporteret om smitte til mennesker

Der er ikke tidligere rapporteret om smitte til mennesker med de typer af fugleinfluenza, der i øjeblikket cirkulerer i Europa.

Alle fuglearter kan rammes af fugleinfluenza, men høns og kalkuner er særligt udsatte og udvikler kraftige symptomer. Svømmefugle (ænder, gæs red.) er generelt mere modstandsdygtige og kan bære på fugleinfluenza uden have symptomer.

Undgå at røre ved døde fugle

– Vi har set børn lege med en svækket gås, der var styrtet til jorden. Vi vil gerne bede alle, der finder døde fugle om at undgå berøring, så de ikke spreder virus. Fugleinfluenza er meget smitsom, og for at forebygge smitte af tamfuglene i hønsegårde og fjerkræbesætninger anbefaler vi, at man er omhyggelig med hygiejnen og vasker sit fodtøj inden man nærmer sig en hønsegård, siger chef for Fødevarestyrelsens VeterinærØst, Birgit Hendriksen.

Hjælp Fødevarestyrelsen med at rapportere døde fugle via app

Fødevarestyrelsen er interesseret i oplysninger om alle døde fugle, og opfordrer borgerne til at anmelde fund på app'en FugleInfluezaTip. Find app'en “Fugleinfluenza Tip” i Google Play og AppStore.

Nye fund i vildtfugle vil løbende blive offentliggjort på Fødevarestyrelsens fugleinfluenzakort. 

Kilder: Fødevarestyrelsen.

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close