Frugtfarvede vintergækker

Lignende artikler


VINTERGÆKKEN – MÆLKEBLOMSTEN
Sidst i februar, inden vinteren endnu helt har sluppet sit tag, begynder vintergækkerne som tidlige forårsbebudere at kigge frem i haven.  Vintergækkerne vokser vildt i Sydeuropa, men er indført som prydplanter i Nordeuropa. På latin kaldes vintergækkerne Galanthus, hvilket er sammensat af det græske gala = mælk og anthos = blomst, altså mælkeblomst.

Lidt frugtfarve i vandet får de hvide vintergækker til at tage farve. På den måde kan man se at planten “drikker” vand. Hvide tulipaner kan også bruges.

BLÅ VINTERGÆKKER: En fin måde at få synlig forståelse for planternes vandforbrug er ved at plukke et par vintergækker – sætte dem i vand, og hælde lidt frugtfarve i vandet. Dagen efter har vintergækkerne suget vandet – og farven op. Mere pædagogisk bliver det ikke 😉 …men de er nu alligevel smukkest i natural. Vi prøvede med flere farver, men den røde frugtfarve havde vi ikke held med i dette forsøg. Blomsterne visnede uden at tage farve. Måske et tilfælde, men blå frugtfarve virkede derimod fint og de blå vintergækker stod fint i mange dage.

De grønne duftpletter lokker insekterne.

DUFTPLETTER: Prøv at se nærmere på vintergækkens grønne tegninger inde i blomsten. Det er duftpletter, der lokker insekter til, der derved kan bestøve blomsten.
/NL

ANNONCE
ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,047FansLike
2,255FølgereFølg

Seneste artikler

Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close