Forbud mod storvildtsjagt i Rusland?

Ulve dræbt i Kamyshinsky-distriktet, Volgograd Oblast, Rusland. Et russisk parlamentsmedlem foreslår nu, at jagt skal forbeholdes de oprindelige folkeslag – og forbydes for både amatører og professionelle trofæ- og forretningsjægere.

Russisk parlamentsmedlem fremsætter lovforslag mod storvildtsjagt i Rusland. 

Parlamentsmedlem Oleg Mikheyev fra det parlamentariske parti centrum-venstre Fair Rusland, oplyser, at han har fremstillet et indledende lovforslag om forbud af storvildtsjagt i Rusland.
Mikheyev udtrykker sin tro på, at jagt er unødvendig og umoralsk, uanset om man ser det som en sport, en hobby eller et erhverv. “Hvad mange mennesker kalder jagt har nu mere tendens af drab, der intet har til fælles med den gamle jægerkunst med fair konkurrence mellem en mand og en dyr”.
Mikheyev udtaler, at moderne jægere bruger helikoptere og specieltbyggede skydetårne, og at der i Ruslands fjernøstlige region bliver dræbt mange dyr på en industriel skala, og dyrene efterfølgende smugles til Kina, hvor de bruges i traditionel medicin.

Krybskytteri er i dag en administrativ forseelse i Rusland.
Mikheyev hævder, at bøderne for krybskytteri ikke kan afhjælpe problemet, da de er for små – og omgås via korruption. Han foreslår et totalt forbud mod jagt, og indførelse af strafferetlige sanktioner for krybskytter med bødekrav op til 500.000 rubler (ca. kr. 85.000), eller tre til fem års fængsel! Krybskytteri er i øjeblikket en administrativ forseelse i Rusland.

Undtagelser for oprindelige folkeslag.
Lovforslaget giver dog mulighed for visse undtagelser. Jagt vil forsat være tilladt for de oprindelige folkeslag i de høj-nordlige og fjern-østlige regioner samt Sibirien, men på den betingelse, at jægere kun bruger traditionelle våben. Jagtkvoter skal forsat opretholdes for skovfogeder, men jagtkandidater skal bestå en psykologisk test for at få en jagttilladelse.

“Folk, der føler glæde, når de dræber dyrene kan ikke kaldes normale. Proceduren kan hjælpe os i tidlig påvisning af latente galninge og mordere”, siger Mikheyev til avisen Izvestia.

Mikheyev peger også på de afrikanske lande, hvor nationer som Zambia og Botswana har ofret indtægter fra jagtsafariturisme for at beskytte truede dyrearter.

Fair Rusland skal diskutere det nye lovforslag i løbet af april 2013. Hvis forslaget godkendes, vil det blive forelagt for Dumaens (et af de to kamre i det russiske parlament) udvalg for naturressourcer og økologi.

Kilde: RT.com

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE