Forårssolen bruner og skolder!

Lignende artikler

Forårssolen er stærk
Forårssolen er dejlig, men intens som en augustdag, så pas på! Foto: Borakovskyy, Dreamstime.com

Forårssolen kan være lige så stærk som på en varm sommerdag i august.

Det er dejligt når solen om foråret igen begynder at få magt. Bierne summer og fuglene synger. Men når temperaturen stadig kun er 10-15 grader – og det stadig er køligt om morgenen, tænker de færreste nok på at forårssolen er lige så stærk som på en varm sommerdag i august – med risiko for solskoldning!

Forårssolen er stærkere end mange er bevidste om. Foto: Graphicstock.
Forårssolen er stærkere end mange er bevidste om. Foto: Graphicstock.

Solen i starten af maj er faktisk lige så kraftig som i starten af august. Samtidig er vores hud om foråret bleg efter at være tildækket gennem en lang vinter og huden er derfor ekstra sårbar. Vi har generelt nok en fejlagtig fornemmelse af, at der er en sammenhæng mellem temperaturen og risikoen for skoldning. Sol og 15°C føles mindre farligt end sol og 25°C. Det har imidlertid intet på sig.
/JN
Kilde: Niels Hansen/DMI

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,071FansLike
2,396FølgereFølg

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close