Forårssolen bruner og skolder!

Forårssolen er stærk
Forårssolen er dejlig, men intens som en augustdag, så pas på! Foto: Borakovskyy, Dreamstime.com

Forårssolen kan være lige så stærk som på en varm sommerdag i august.

Det er dejligt når solen om foråret igen begynder at få magt. Bierne summer og fuglene synger. Men når temperaturen stadig kun er 10-15 grader – og det stadig er køligt om morgenen, tænker de færreste nok på at forårssolen er lige så stærk som på en varm sommerdag i august – med risiko for solskoldning!

UV-indekset

UV-indekset er et udtryk for intensiteten af solens ultraviolette stråling – og kan bruges som en varsling på, hvornår vi skal beskytte huden. Er UV-indekset under 3 regnes risikoen for solskoldning for lille. Mellem 3-6 er der moderat risiko. Over 6 er der stor risiko for solskoldning. Du kan følge dagens tal hos DMI – dagens UV-indeks.

Forårssolen er stærkere end mange er bevidste om. Foto: Graphicstock.
Forårssolen er stærkere end mange er bevidste om. Foto: Graphicstock.

Solen i starten af maj er faktisk lige så kraftig som i starten af august. Samtidig er vores hud om foråret bleg efter at være tildækket gennem en lang vinter og huden er derfor ekstra sårbar. Vi har generelt nok en fejlagtig fornemmelse af, at der er en sammenhæng mellem temperaturen og risikoen for skoldning. Sol og 15°C føles mindre farligt end sol og 25°C. Det har imidlertid intet på sig.
/JN
Kilde: Niels Hansen/DMI

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE