Forårets pilesnaps!

Lignende artikler

Det kan nås endnu. Flere steder blomstrer pilen stadigvæk med de pollenfyldte gæslinger. Det er en nem og hurtig snaps der giver en lidt nøddeagtig smag. Hvis du ikke kan finde flere gæslinger kan snapsen også laves på pilens yderste grene. Den skal så trække op til et halvt år og bliver mere bitter i smagen.

Ingredienser:

Udsprunget gæslinger (rakler) fra piletræet.

Klar Brøndum snaps eller smagsneutral vodka.

Fremgangsmåde:

Bierne er også glade for pilens blomster. Her er en bi blevet helt gul af pileblomsternes rige pollen.
Bierne er også glade for pilens blomster. Her er en bi blevet helt gul af pileblomsternes rige pollen. Her på Krybende Pil.

Raklerne pilles af grenene og puttes i et glas med låg. Snaps eller vodka hældes over og den trækker 3-7 dage. Smag dig frem så du finder den trækketid der passer til din smag. Herefter filtreres den.

Snapse-essens på pileblomster.

NB!

Man kan også lade raklerne blive på grenene og putte begge dele i glasset. Så forlænges trækketiden til omkring et par måneder.

Vidste du;

-At der findes omkring 400 forskellige arter af pil?

-At den største vildtvoksende pil i Danmark hedder Seljepil?

-At pil tidligere blevet brugt som smertestillende medicin, bl.a. af oldtidens grækere? Pil indeholder nemlig salicin. Det samme virkestof som man kender fra hovedpinetabletter.

Fakta om pil (Salix caprea):

  • Seljepil kan blive op til 10 meter høj.
  • Den blomstrer i foråret med nektarfyldte blomster/rakler der kaldes for gæslinger og er derfor en vigtig fødekilde for mange insekter.
  • Udover at være vigtig for insekterne er pil effektiv til rensning af bl.a. spildevand. Mange laver også pileflet ud af grenene.

MR/

ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE
ANNONCE

Seneste artikler

Det kribler og krabler i foråret. Tag ud og vær med.

Foråret er fyldt af liv - og krible krable. Tag med ud blandt de helt små dyr, der gemmer på masser af store overraskelser....

Fire truede fuglearter bliver fredet for jagt i Danmark!

Miljøminister Lea Wermelin har netop besluttet at stoppe jagt på tre globalt truede fuglearter og en art, der er i tilbagegang...

Når den venstresnoet lian snor sig højre om!

Forvirret? Så er du ikke den eneste. Dansk botanik går nemlig mod strømmen, hvis man sammenligner med ingeniører, arkitekter - og botanikere...
Annonce
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close