Forårets pilesnaps!

Lignende artikler

Pilesnaps

I det tidlige forår blomstrer pilen med de pollenfyldte gæslinger. Det er en nem og hurtig snaps, der giver en lidt nøddeagtig smag. Hvis du ikke kan finde flere gæslinger kan snapsen også laves på pilens yderste grene. Den skal så trække op til et halvt år og bliver mere bitter i smagen.

Ingredienser:

Udsprunget gæslinger (rakler) fra piletræet.

Klar Brøndum snaps eller smagsneutral vodka.

Fremgangsmåde:

Bierne er også glade for pilens blomster. Her er en bi blevet helt gul af pileblomsternes rige pollen.
Bierne er også glade for pilens blomster. Her er en bi blevet helt gul af pileblomsternes rige pollen. Her på Krybende Pil.

Raklerne pilles af grenene og puttes i et glas med låg. Snaps eller vodka hældes over og den trækker 3-7 dage. Smag dig frem så du finder den trækketid, der passer til din smag. Herefter filtreres den.

Snapse-essens på pileblomster.

NB: Man kan også lade raklerne blive på grenene og putte begge dele i glasset. Så forlænges trækketiden til omkring et par måneder.

Vidste du;

-At der findes omkring 400 forskellige arter af pil?

-At den største vildtvoksende pil i Danmark hedder Seljepil?

-At pil tidligere blevet brugt som smertestillende medicin, bl.a. af oldtidens grækere? Pil indeholder nemlig salicin. Det samme virkestof som man kender fra hovedpinetabletter.

Fakta om pil (Salix caprea):

  • Seljepil kan blive op til 10 meter høj.
  • Den blomstrer i foråret med nektarfyldte blomster/rakler der kaldes for gæslinger og er derfor en vigtig fødekilde for mange insekter.
  • Udover at være vigtig for insekterne er pil effektiv til rensning af bl.a. spildevand. Mange laver også pileflet ud af grenene.

MR/

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,114FansLike
2,504FølgereFølg

Seneste artikler

Gråsisken på gennemrejse

Med ét bliver trækronerne levende. Finkefugle i hundredetal går synkront på vingerne henover birkesumpen. Det er gråsiskener fra nord på gennemrejse! Af Marianne Riis Vi...

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....

Naturen i december

December er årets mørkeste tid og dog også måneden, hvor mørket vender og dagene langsomt begynder at tiltage i længde. December er opkaldt efter...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close