Falkeungen – født forhadt

Lignende artikler

Tårnfalk.
Tårnfalk.

Tårnfalkens store unge mobbes af de andre fugle.

Det er ikke kun den grimme ælling fra H.C. Andersens fortælling, der foragtes af omgivelserne. Her i højsommeren har tårnfalken fået sine store unger på vingerne. De er endnu uerfarne og sidder frit fremme i trætoppe og hustage. Og de er alt andet end populære. De viltre svaler skælder højlydt ud og dykker aggressivt tæt ned over falkeungen. “Skrid”, skriger svalerne, hvis man oversætter til menneskesprog.

Svalerne dykker tæt ned over falkeungen - og giver den betuttede unge vedvarende skældud.
Set gennem kikkerten ses hvordan svalerne dykker tæt ned over falkeungen – og giver den betuttede unge vedvarende skældud.

En af tårnfalkens unger har fundet hvile på et stråtag. Den virker lidt betuttet over svalernes udskæld. En krage kommer til. Den dykker også ned over falkeungen og istemmer “skrid” med sin grove stemme. Det bliver for meget for falkeungen. Den flygter forskrækket ind i kronen på et ældre egetræ.
Plageånderne følger med. En skovskade tilslutter sig mobningen – og solsorten sladrer med sit høje alarmkald om falkeungens skjulested.
Tårnfalkeungen deler skæbne med de fleste øvrige rovfugle – ikke mindst uglerne.

Tårnfalkeungen søger skjul i egetræets kroner, men plageånderne følger med.
Tårnfalkeungen søger skjul i egetræets kroner, men plageånderne følger med.

Rovfuglene er født til at være jægere – til at jage og dræbe! De ved de andre fugle instinktivt. Rovfugle er derfor generelt set fjender. Og derfor mobbes rovfuglene på det groveste.
/NL

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,113FansLike
2,497FølgereFølg

Seneste artikler

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....

Naturen i december

December er årets mørkeste tid og dog også måneden, hvor mørket vender og dagene langsomt begynder at tiltage i længde. December er opkaldt efter...

Lav nemt selv brændte mandler over bål eller grill.

Brændte mandler hører normalt julen til, selvom de er lækre året rundt. Den traditionelle juleknas tilberedes ofte udendørs på markeder eller ved boder på...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close