Flot plakat med vilde, danske bier

Danmarks første plakat med fotograferede vilde, danske bier.

De senere år er der kommet mere fokus på Danmark vilde bier – og flere ønsker gøre noget for at bevare plads til de vilde bier, der har stor betydning for bestøvning af afgrøder, blomster, frugttræer mm. Dykker man ned i biernes verden kan man næsten ikke undgå at blive fascineret af de små arbejdsomme væsner.
Nu har fotografen Peder Størup, Naturbeskyttelse.dk, lavet en plakat med 100 vilde, danske bier, hvor hver enkelt bi er portrætteret. Nogle af arterne er vist fra flere vinkler og med begge køn. De enkelte bier er fundet i naturen og efterfølgende fotograferet i studie for at vise biernes fine detaljer. Et imponerende arbejde! Der er virkelig tale om flotte, knivskarpe portrætter, hvor man synes at se en karisma og udstråling fra hver enkelt art.

Danmarks første plakat med fotos af danske, vilde bier. Copyright, Peder Størup, Naturbeskyttelse.dk.

Overvældende flot – og overvældende mange arter

Selvom der “kun” er gengivet 100 arter på plakaten af vores knap 300 vildtlevende biarter, så kan det alligevel være overvældende at betragte plakaten. Jeg kunne også godt tænke mig en plakat med måske kun 35 arter – måske af havens mest almindelige, vilde bier, hvor det enkelte portræt får lov at fylde mere. Hver art er så godt gengivet at de hver især fortjener mere plads. Der er noget helt særligt over disse bier med “ansigt”.
Der er ingen tvivl om at plakaten vil bidrage til øget kendskab til vores vilde bi-fauna. Jeg har selv dagligt fornøjelse af plakaten som et hængende opslagsværk, hvor jeg genfinder de arter jeg støder på derude. Mange vil sikkert også få glæde af, at kunne sætte navn på de forskellige humlebier, der træffes i haven.

Overskud fra salg af plakaten vil gå til arbejdet med at rette fokus på truede arter i Danmarks natur. Plakaten kan købes på natur-shop.dk. Prisen er 350 kr. inkl. forsendelse. Rabat ved køb af flere plakater.

Peder Størup i felten, hvor han har opsporet de mange, vilde bier. Plakatens formål er at øge kendskabet til de arter vi deler landet med, og derigennem motivere til at beskytte deres levesteder.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE