Flere landmænd omlægger til økologi

Lignende artikler

Valmue i en økologisk kornmark.
Valmue i en økologisk kornmark.

Flere landmænd ønsker at producere fødevarer uden brug af gift.

Tal fra NaturErhvervstyrelsen viser at rekordmange landmænd har søgt om at omlægge deres jord til økologi. Det er ifølge NaturErhvervstyrelsen dobbelt så meget som normalt.
Formand for Økologisk Landsforening, Per Kølster siger til Dr.dk at årsagen skal findes i forbrugernes stigende efterspørgsel.
“Vi har et marked, som viser en enorm efterspørgsel, og så ser vi også en udvikling i eksporten. Så der er mange gode grunde til, at landmænd føler sig overbevist om, at det er en god vej at gå”, siger Per Kølster.

I de senere år har forbrugerne fået øjnene op for at økologi ikke kun handler om smag, men også sundhed, dyrevelfærd og miljø.

Sprøjtegifte kan måles i urin hos danske børn.
Ifølge en undersøgelse fra Syddansk Universitet fra 2013 optager danske børn rester af sprøjtegifte i så store mængder, at det kan måles i deres urin. Det viser en undersøgelse af 177 børn, som ph.d. og lektor i miljømedicin ved Syddansk Universitet Helle Raun Andersen har gennemført.

Universitetets resultater afslører, at de danske børn har flere sprøjtemiddelrester i urinen end børn i de kontinuerlige amerikanske befolkningsundersøgelser, hvor man med få års mellemrum undersøger 2.500 statistisk udvalgte borgere.
/JN

Kilde: Dr.dk, politikken.dk.

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close