Flere landmænd omlægger til økologi

Valmue i en økologisk kornmark.
Valmue i en økologisk kornmark.

Flere landmænd ønsker at producere fødevarer uden brug af gift.

Tal fra NaturErhvervstyrelsen viser at rekordmange landmænd har søgt om at omlægge deres jord til økologi. Det er ifølge NaturErhvervstyrelsen dobbelt så meget som normalt.
Formand for Økologisk Landsforening, Per Kølster siger til Dr.dk at årsagen skal findes i forbrugernes stigende efterspørgsel.
“Vi har et marked, som viser en enorm efterspørgsel, og så ser vi også en udvikling i eksporten. Så der er mange gode grunde til, at landmænd føler sig overbevist om, at det er en god vej at gå”, siger Per Kølster.

I de senere år har forbrugerne fået øjnene op for at økologi ikke kun handler om smag, men også sundhed, dyrevelfærd og miljø.

Sprøjtegifte kan måles i urin hos danske børn.
Ifølge en undersøgelse fra Syddansk Universitet fra 2013 optager danske børn rester af sprøjtegifte i så store mængder, at det kan måles i deres urin. Det viser en undersøgelse af 177 børn, som ph.d. og lektor i miljømedicin ved Syddansk Universitet Helle Raun Andersen har gennemført.

Universitetets resultater afslører, at de danske børn har flere sprøjtemiddelrester i urinen end børn i de kontinuerlige amerikanske befolkningsundersøgelser, hvor man med få års mellemrum undersøger 2.500 statistisk udvalgte borgere.
/JN

Kilde: Dr.dk, politikken.dk.

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE