Fjerpenne og usynligt blæk

Lignende artikler

Det er ikke sjældent at man finder en fjer i naturen. I gamle dage skrev man med fjer og en fjer-pen er ikke svær at lave.

Lav en fjerpen og skriv med usynligt blæk af naturvejleder Sabine Jensen.
På en frisk gåtur i naturen kan man være heldig at falder over en fuglefjer – lad den ikke ligge, men tag den med hjem. Prøv at skrive med den lige som man gjorde i gamle dage hvor man brugte fjer fra svaner eller gæs til at skrive med. Man kan skrive med blæk / tush, men man kan også skrive med usynligt blæk.

Sådan gør I:
Fuglefjeren kan man lave en pen af, ved at skære den skråt af i spidsen – og skære en lille revne i spidsen af den skrå ende. Man kan også bruge tagrør og større siv og gøre det samme.

Usynlig blæk til hemmelige beskeder.
Dyp fjerpennen i mælk eller citronsaft og skriv et hemmeligt brev på et stykke papir og lad brevet tørre helt.

Papiret ser nu helt blankt ud, men ved hjælp af ild kan man godt få skriften frem igen. Når den usynlige skrift bliver varmet op, bliver den brun – og så kan den hemmelige besked læses.
Et sterinlys eller en brændende pind fra et bål, kan gøre den usynlige skrift synlig, ved at holde papiret helt tæt hen på en flamme. PAS PÅ – der går ret let ild i papiret – og gør det for en sikkerheds skyld i køkkenvasken (og sammen med en voksen), hvis du er indenfor.

Læs mere om FUGLEFJER OG FARVER

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,114FansLike
2,499FølgereFølg

Seneste artikler

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....

Naturen i december

December er årets mørkeste tid og dog også måneden, hvor mørket vender og dagene langsomt begynder at tiltage i længde. December er opkaldt efter...

Lav nemt selv brændte mandler over bål eller grill.

Brændte mandler hører normalt julen til, selvom de er lækre året rundt. Den traditionelle juleknas tilberedes ofte udendørs på markeder eller ved boder på...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close