Findes der sorte ræve?

Sort som en moseræv! En læser fortæller at han har set en stor, sort ræv på en mark på Sydsjælland. Ræven var interesseret i fårene på marken, men stak af – ind i skoven, da den blev forstyrret. Men hvordan er det lige med sorte ræve? Hvor udbredte er de?

Mørk ræv i siluet. Foto: Jeffalbright, CC BY-SA 3.0, Wikipedia.

Der findes mørke, næsten sorte ræve i Danmark som en farvevariant af den røde ræv (Vulpes vulpes), men det er ikke et almindeligt syn.
Fra ældre tid er en mørk ræv blandt jægere blevet betegnet som en “moseræv”. Sorte ræve har, trods navnet, dog ingen særlig tilknytning til moser.
Langt størstedelen af rævene i Danmark har en rødbrun farve med hvid halespids, men lejlighedsvis kan ræve med melanistiske (sorte) træk opleves. Der kendes også eksempler på ræve med leucistiske (hvide) træk. Ligesom den normale, røde farvevariation har disse ræve også hvid halespids.

Sort ræv. Nogle sorte ræve kan være såkaldte sølvræve, der er en farvemutant af den røde ræv. Sølvræve har i Danmark tidligere været udbredt på pelsdyrfarme. Foto: Ondrej Prosický, Dreamstime.com.

Kilder: blackfoxes.co.uk.

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE