Findes der sorte ræve?

Lignende artikler

Sort som en moseræv! En læser fortæller at han har set en stor, sort ræv på en mark på Sydsjælland. Ræven var interesseret i fårene på marken, men stak af – ind i skoven, da den blev forstyrret. Men hvordan er det lige med sorte ræve? Hvor udbredte er de?

Mørk ræv i siluet. Foto: Jeffalbright, CC BY-SA 3.0, Wikipedia.

Der findes mørke, næsten sorte ræve i Danmark som en farvevariant af den røde ræv (Vulpes vulpes), men det er ikke et almindeligt syn.
Fra ældre tid er en mørk ræv blandt jægere blevet betegnet som en “moseræv”. Sorte ræve har, trods navnet, dog ingen særlig tilknytning til moser.
Langt størstedelen af rævene i Danmark har en rødbrun farve med hvid halespids, men lejlighedsvis kan ræve med melanistiske (sorte) træk opleves. Der kendes også eksempler på ræve med leucistiske (hvide) træk. Ligesom den normale, røde farvevariation har disse ræve også hvid halespids.

Sort ræv. Nogle sorte ræve kan være såkaldte sølvræve, der er en farvemutant af den røde ræv. Sølvræve har i Danmark tidligere været udbredt på pelsdyrfarme. Foto: Ondrej Prosický, Dreamstime.com.

Kilder: blackfoxes.co.uk.

ANNONCE
ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,044FansLike
2,248FølgereFølg

Seneste artikler

Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close