Findes der outdoor-bukser, der ikke er fremstillet i Kina?

En læser spørger om det virkelig kan passe, at man ikke kan købe outdoor-bukser til vandring og udeliv som ikke er fremstillet i Kina? – og begrunder sit spørgsmål med at Kina ikke fordømmer Ruslands aggression mod Ukraine og at Kina har lavet en støtteaftale med Rusland om at aftage russisk gas og hvede selvsamme dag som Rusland invaderede Ukraine.

Umiddelbart er vi her fra redaktionen svar skyldig, men har overraskende erfaret at det er sværere end som så, at finde producenter af outdoorbeklædning som ikke er fremstillet i Kina. Vi kiggede nærmere på indlægssedlerne i egne bukser. Det kom der nedenstående statistik ud af fra syv forskellige producenter:

En læser spørger om nogle tøjproducenter skiller sig ud ved ikke at være fremstillet i Kina? Vi kiggede i egne tilfredse bukseben her på redaktionen – og hvad vi troede var svensk, norsk eller dansk, tja…made in China.

Ikke helt så nordisk alligevel…

Fjällräven – Vi fandt et par Keb trousers made in China og et par fra Vietnam.
Wolfcamper – made in China.
RevolutionRace – Et par herrebukser made in China og et par damebukser – made in Vietnam.
Vikinx/Shaggy Breeches – made in China.
Seeland – made in China.
Pinewood – Pirsch trousers, made in China.
Helly Hansen – Veir Tur Pants – made in Vietnam
Deerhunter – ukendt oprindelse (fremgår ikke af label)

Ud af 11 par bukser fra egen garderobe var 3 fra Vietnam og resten fra Kina.

Producenterne skilter ikke kraftigt med at produkterne ofte er produceret i Fjernøsten, primært Kina, men gør et noget større nummer ud af “det nordiske design”. Umiddelbart har vi – i egne bukseben, primært kunne finde produkter, der er kinesiske, med undtagelse af Helly Hansens seneste “Veir Tur Pants” vandrebuks-serie, der er produceret i Vietnam og en damemodel fra Revolution Race, der tilsvarende er fra Vietnam samt i et par ældre Fjällräven G-1000, der også er produceret i Vietnam.

Måske læserne derude – eller producenter, kan hjælpe – eller supplere og nuancere listen? I så fald skriv gerne til redaktion@naturguide.dk.
/JN

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE