Europæiske rovdyr stiger i antal

brownbear_snow
Mere end dobbelt så mange ulve i Europa end i USA.
Tidsskriftet Science har offentlig gjort en ny undersøgelse foretaget af 76 europæiske rovdyrsspecialister. Undersøgelsen viser, at store rovdyr som eksempelvis den grå ulv, den brune bjørn og jærven alle har enten stigende eller stabil bestande i Europa. I Europa er der i dag over 11.000 ulve, hvilket er dobbelt så mange som i USA. Den brune bjørn er dog klart dominerende, da der i dag anslås at være omkring 17.000 individer i Europa.

I Europa er der i dag, i følge undersøgelsen, over 11.000 ulve, hvilket er dobbelt så mange som i USA.
I følge undersøgelsen er der i dag over 11.000 ulve i Europa, hvilket er dobbelt så mange som i USA.

Sameksistens muligt med mennesker.
Den nye undersøgelse er ikke kun godt nyt for de store rovdyr, men også for os mennesker, da undersøgelsen også viser, at sameksistens mellem store rovdyr og mennesker er muligt.
Forskerne mener, at blandt andet beskyttende lovgivning, forskellige former for hensyntagende forvaltning og positiv støtte fra offentligheden har været nøglen til den store succes.

Wildlife comeback.
I følge Luigi Boitani fra Roms Universitet og formand for LCIE (Large Carnivore Initiative for Europe) bør vi fremadrettet blive bedre til gennem kompromis, at opnå sameksistens og balance mellem de menneskelige behov og rovdyrenes bevaring. Det kræver flere fleksible metoder som eksempelvis forebyggelse og erstatning af skader, lokale jagter, udsætning af byttedyr m.m.

Det store antal rovdyr giver ikke kun udfordringer, men også en masse spændende muligheder til europæerne for at opleve dette wildlife comeback. Det er nemlig ikke kun de store rovdyr som er i fremgang. I følge Luigi Boitani gælder det også for flere andre store pattedyr og fugle i Europa igennem de sidste årtier.
/MR

Kilde: WildlifeExtra.com

Lignende artikler

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE