En lille vandretur gør stor forskel

En jævnlig gåtur kan nedsætte din risiko for op imod 35 sygdomme, skriver DR.dk. Egentlig er det ikke en nyhed at motion er sundt. Det ved de fleste af os. Men vidste du at en gåtur kan frigive glædeshormoner i din krop? Og også booste din mentale sundhed?

Af Marianne Riis.

En rask vandretur udskiller lykke-endorfiner.

At vandre gennem en vinterskov når der er faldet sne er fortryllende, men også uden sne kan en lille vandretur gøre en en stor forskel når det kommer til vores fysiske og mentale helbred. Foto: © Igor Mojzes – Dreamstime.com.

Der er flere og flere, der bruger gå- og vandreture som motionsform. Der er ligefrem sket en tredobling af gåtur-motionister. Og det nytter faktisk! En aktiv vandretur gør noget for din krop – både mentalt og fysisk! Når kroppen bliver brugt, udskilles der nemlig en række hormoner heriblandt endorfiner, der suser rundt i din krop og spreder glæde – ligesom de også udskilles under sex. Det siger Bente Klarlund Pedersen, professor, overlæge og leder af Center for Aktiv Sundhed på Rigshospitalet, til Dr.dk. En rask gåtur frigiver en række stoffer i blodet, der blandt andet stimulerer hjernens hukommelsescenter! Det korte af det lange er, at der er rigtig mange positive effekter af gåture. Og særligt nu, hvor coronakrisen har lukket adgang til motionscentre, er en gåtur ude i det fri en oplagt mulighed.

Køb vandresko – og støvler på nettet. Kan man det?

Køb vandrestøvler på nettet
Nye, vandtætte vandrestøvler – leveret lige til døren. Nemmere bliver det ikke!

Coronakrisen har fået rigtig mange danskere til at handle på nettet. Selv dagligvarehandlen har slået nye rekorder online. Men hvad med vandresko, vandrestøvler og beklædning? Faktisk er det blevet ret nemt at købe online og få leveret lige til døren. Du kan prøve skoen, støvlen eller jakken i ro og mag hjemme i stuen – og passer størrelsen ikke, så leverer de fleste butikker en returseddel med, der blot skal udfyldes. I nogle netbutikker kan du købe en returlabel med forudbetalt porto til en fair pris. Flere tilbyder endda fri returret, hvis du bytter til anden vare.
Du kan med andre ord prøve varen på samme måde, som hvis du prøvede den i en fysisk butik, men du må selvfølgelig ikke tage varen i egentlig brug, hvis varen skal returneres.
Jeg har selv prøvet det flere gange – og det har fungeret rigtig godt.

Disse støvler var alligevel ikke helt optimale og føltes ikke helt rigtig på foden, da jeg i ro og mag prøvede dem hjemme i stuen. I forsendelsen var der allerede vedlagt en returseddel – og returneringen forløb uden problemer. Snart efter havde jeg et nyt par støvler leveret til døren, der passede perfekt.

Hos AktivVinter.dk (annoncelink til butik) har jeg selv købt bl.a. turtasker, rygsække, imprægnering og beklædning da prisen som regel er rigtig fin – set fra et forbrugersynspunkt. Kun en enkelt gang har jeg ikke ramt plet i bestillingen, men her har AktivVinter.dk gjort det let at returnere ved at printe denne returlabel.
Der er mange outdoorbutikker, der har en tilsvarende netbutik – og det er her tingene sker for tiden.
Lige nu er der f.eks. gode tilbud at hente hos Friluftslageret.dk (annoncelink til tilbud), der har et godt udvalg af både vandresko og vandrestøvler. Friluftslageret tilbyder 30 dages fortrydelsesret – og prismatch i forhold til andre, danske webbutikker. Se returnering af varer fra Friluftslageret.

Nye vandresko leveret til døren. Foto: NaturGuide.dk

Det er med andre ord blevet nemt at handle grej og beklædning på nettet på trods af corona-situationen, herunder sko og vandrestøvler. Husk, når du prøver vandrestøvler skal der gerne være plads til et par vandresokker. Fodtøjet skal føles godt på foden og hælen må ikke svuppe. God tur derude…

Læs også: Klar til vandreturen og motion gør dig stærke mod corona.

Kilde: dr.dk. Featured foto: Błażej Łyjak. Dreamstime.com.

Lignende artikler

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE