En af verdens dyreste og mest sjældne trøfler fundet i Danmark!

Lignende artikler

Den sjældne trøffelsort Tuper macrosporum. Foto: Nicolò Oppicelli CC BY-SA 3.0 Wikimedia
Den sjældne trøffelsort Tuber macrosporum. Foto: Nicolò Oppicelli CC BY-SA 3.0 Wikimedia

Sjældne trøfler fundet i villahave i Nakskov.

I en helt almindelig villahave i Nakskov på Lolland under et egetræ, har et par gjort et helt usædvanligt fund! De har nemlig fundet ikke mindre en 7 trøfler af sorten som tilhører en af verdens mest sjældne og bedste trøfler.

Det er svampeekspert Christian Lange fra Statens Naturhistoriske Museum som har identificeret den sjældne trøffel og som han selv udtaler, så faldt han ned af stolen, da han så billedet af trøflen.
Han kunne straks se, at der ikke var tale om den mere kendte sommertrøffel, så han fik tilsendt en prøve for med sikkerhed at kunne identificere den værdifulde trøffel.
Man skal helt tilbage til 1989 før der sidst blev fundet et eksemplar af Tuber macrosporum i Danmark.

En af verdens bedste trøfler
Trøflen er ikke kun sjælden herhjemme, men i hele Nordeuropa. Prisen på den værdifulde trøffel er svær at sige, men ifølge Christian Lange vil et bud være en kilopris på 15.000 til 20.000 kroner. Når den er så dyr, men også så svær at prissætte så skyldes det, at Tuber macrosporum ikke dyrkes som de øvrige trøfler, der ligger i den bedste og dyreste klasse. Alligevel beskrives den som en af verdens bedste trøfler.

Parret på Lolland har nu ikke planer om at sælge deres fund, men vil selv prøve den kulinariske oplevelse.

Tuber macrosporum har en meget kraftig smag som først minder om friske hasselnødder, men med en eftersmag af hvidløg.
MR/

Kilde: dr.dk

Seneste artikler

Gråsisken på gennemrejse

Med ét bliver trækronerne levende. Finkefugle i hundredetal går synkront på vingerne henover birkesumpen. Det er gråsiskener fra nord på gennemrejse! Af Marianne Riis Vi...

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....

Naturen i december

December er årets mørkeste tid og dog også måneden, hvor mørket vender og dagene langsomt begynder at tiltage i længde. December er opkaldt efter...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close