Drop osten i musefælden

Lignende artikler

Ost er langt fra det bedste lokkemiddel i musefælden.

Fang husets ubudne mus med rosiner og spegepølse.

Hvert efterår oplever mange at få ubudne gæster i form af mus, der søger ind i huse og sommerhuse. Man bør så vidt muligt undgå brug af musegift, da musene ikke dør på stedet og tillige måske kan blive spist af en kat – eller en rovfugl, der så selv risikerer at blive forgiftet. Fang i stedet musen i en god klassisk musefælde. Det er ikke svært med den rette lokkemad.
Mange danskere har i dag et begrænset kendskab til naturen – men fra barnsben har vi lært at mus spiser ost. Det kan måske lyde som en joke, men mange vil uvilkårligt svare “ost” hvis man spørger om musenes livret. Ved nærmere eftertanke ved vi jo godt at naturens vilde mus, der om efteråret søger mod vores huse, aldrig har haft det mindste kendskab til ost.

Drop osten!
Rådet er da også klart fra det professionelle skadedyrsbekæmpere. Drop osten i musefælden! Ost kan da fange mus, ligesom brød og smør kan, men det er så langt fra det bedste lokkemiddel til musefælden. Brug i stedet spegepølse og rosiner! Ost tørrer hurtigere ud og taber lugt og klæbeevne, mens musene er nødt til at hive ekstra meget i spegepølsebidder og godt fastklemte rosiner.

Det er især husmusen og halsbåndsmusen, der søger indendørs når efteråret og vinteren trænger sig på.
/JN

Kilde: Bolius.dk

ANNONCE

Følg Danmarks natur på de sociale medier

8,071FansLike
2,404FølgereFølg

Seneste artikler

Ja, tak til normal sommertid om vinteren!

Natur- og friluftsfolk vil bevare sommertid - gerne året rundt. Svenskerne og nordmændene er overvejende enige: Skrot mørketiden. Havemøblerne frem - uret frem. Havemøblerne tilbage...

Derfor får efterårsskoven røde og gule farver

Vejret påvirker skovens høstfarver. De danske løvskove kan være et farveorgie i efteråret med oktober som højsæson inden bladene smides. Afhængig af træart og vejrforhold...
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close