Droner skal bekæmpe måger!

Lignende artikler

Sølvmåge i byen. Foto: Wikimedia CC BY-SA 3.0
Sølvmåge i byen. Foto: Wikimedia CC BY-SA 3.0

Flere kommuner og deres borgere føler sig generet af de mange skrigende måger i byerne. Det har Holbæk Kommune nu fundet en løsning på. Mågerne skal bekæmpes med droner, som først kortlægger mågernes reder på de kommunale bygninger, hvorefter æggene i rederne ødelægges.

Sprøjtes med paraffinolie.
Når mågerne i de kommende uger begynder at lægge æg, følger Holbæk Kommune opmærksomt med. Her opsendes nemlig droner som skal lokalisere fuglenes reder. Når en rede med nylagte æg er fundet, sprøjter dronen paraffinolie ud over æggene. Paraffinolien forsegler æggene og hindrer ilttilførelse, så der ikke kommer unger ud af æggene. Ifølge kommunen vil dronen flyve over de kortlagte reder cirka en gang om ugen for at sikre, at der er tale om nylagte æg og ikke æg som er ved at klækkes.

Gode betingelser i byerne.
Ifølge Aalborg Kommunes naturvejleder Klaus Godiksen, som er involveret i Aalborg Kommunes kamp mod mågerne, skyldes de mange måger i byerne, at fuglene her finder særdeles gode vilkår. Her kan de blandt andet yngle i fred på byernes flade tage.
Mange af byens borgere er trætte af fuglenes tilstedeværelse, der ifølge naturvejlederen skyldes at mågerne “generer folk på det groveste”. Mågernes aktivitet påvirker byboernes nattesøvn – og mågerne er tilmed så frække at de gerne stjæler mad, hvis folk spiser ude.

I Aalborg har man reguleret mågerne den sidste måneds tid. I Holbæk er kampen lige skudt i gang med kortlægning af rederne.
MR/

Kilde: dr.dk

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close