Droner skal bekæmpe måger!

Sølvmåge i byen. Foto: Wikimedia CC BY-SA 3.0
Sølvmåge i byen. Foto: Wikimedia CC BY-SA 3.0

Flere kommuner og deres borgere føler sig generet af de mange skrigende måger i byerne. Det har Holbæk Kommune nu fundet en løsning på. Mågerne skal bekæmpes med droner, som først kortlægger mågernes reder på de kommunale bygninger, hvorefter æggene i rederne ødelægges.

Sprøjtes med paraffinolie.
Når mågerne i de kommende uger begynder at lægge æg, følger Holbæk Kommune opmærksomt med. Her opsendes nemlig droner som skal lokalisere fuglenes reder. Når en rede med nylagte æg er fundet, sprøjter dronen paraffinolie ud over æggene. Paraffinolien forsegler æggene og hindrer ilttilførelse, så der ikke kommer unger ud af æggene. Ifølge kommunen vil dronen flyve over de kortlagte reder cirka en gang om ugen for at sikre, at der er tale om nylagte æg og ikke æg som er ved at klækkes.

Gode betingelser i byerne.
Ifølge Aalborg Kommunes naturvejleder Klaus Godiksen, som er involveret i Aalborg Kommunes kamp mod mågerne, skyldes de mange måger i byerne, at fuglene her finder særdeles gode vilkår. Her kan de blandt andet yngle i fred på byernes flade tage.
Mange af byens borgere er trætte af fuglenes tilstedeværelse, der ifølge naturvejlederen skyldes at mågerne “generer folk på det groveste”. Mågernes aktivitet påvirker byboernes nattesøvn – og mågerne er tilmed så frække at de gerne stjæler mad, hvis folk spiser ude.

I Aalborg har man reguleret mågerne den sidste måneds tid. I Holbæk er kampen lige skudt i gang med kortlægning af rederne.
MR/

Kilde: dr.dk

Mere fra NaturGuide.dk

SENESTE FRA NATURGUIDE.DK

UGENS MEST LÆSTE