Drastisk fald i antallet af isbjørne!

Lignende artikler

Isbjørnen trues af klimaforandringer. Bestanden i Alaske nærmer sig en halvering. Foto: Arturo de Frias Marques/Arturodefrias.com.
Isbjørnen trues af klimaforandringer. Bestanden i Alaske nærmer sig en halvering. Foto: Arturo de Frias Marques/Arturodefrias.com.

Isbjørnen er blevet en truet art og de skal bruge is for at overleve. I takt med klimaændringerne – og dermed mindre is i blandt andet Alaska, falder antallet af isbjørne.
Amerikanske og canadiske forskere har i de sidste 10 år undersøgt isbjørnebestanden i et område ved Alaska og af de 80 unger som blev observeret i perioden fra 2004 til 2007 er man i dag kun bekendt med 2 overlevende.
I 2010 var isbjørne bestanden i området faldet med 40 %.

Det har svinget lidt i bestanden igennem de 10 år undersøgelsen har stået på, men antallet af unge isbjørne er faldet i alle 10 år.
Det er blandt andet USA’s Geologiske Institut som står bag undersøgelsen der offentliggøres i tidsskriftet Ecological Applications.
/MR

Kilde: NordJyske/Thisted dagblad

Seneste artikler

Boganmeldelse: På sheltertur

På sheltertur. En guide til nære oplevelser i naturen. Læst og vurderet af Niels Dahlin Lisborg Friluftsliv har fået et stigende tag i den danske befolkning....

Naturen i december

December er årets mørkeste tid og dog også måneden, hvor mørket vender og dagene langsomt begynder at tiltage i længde. December er opkaldt efter...

Lav nemt selv brændte mandler over bål eller grill.

Brændte mandler hører normalt julen til, selvom de er lækre året rundt. Den traditionelle juleknas tilberedes ofte udendørs på markeder eller ved boder på...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close