Dna-spor fra mindst 40 forskellige ulve i Danmark

Lignende artikler

Der er fundet dna fra mindst 17 forskellige ulve i Danmark. Foto: Mikael Males, Dreamstime.
Der er fundet dna fra mindst 40 forskellige ulve i Danmark. Foto: Mikael Males, Dreamstime.

40 forskellige ulve i Danmark – kun fire hunner.
Først var der én i Nationalpark Thy i 2012. Så blev der i de to efterfølgende år registret dna fra 12 forskellige ulve. Ved årsskiftet 2013/2014 var der identificeret 17 individer – og senest i sommeren 2015, afslører dna-analyser spor fra mindst 40 forskellige ulve i Danmark. Det afslører tal fra Aarhus Universitet.

Kun en fastboende ulv.
I følge Liselotte Andersen som er seniorforsker på Institut for Bioscience er mange af ulvene sandsynligvis blot i landet i kort tid. Foreløbig er der da også kun fundet bevis for, at en enkelt midtjysk ulv opholder sig i landet permanent.
Her er Liselotte Andersen til gengæld meget sikker på, at ulven i Midtjylland bor her fast. Den midtjyske ulv er registreret hele 7 gange i 2013 og 2 gange i 2014.

Indtil videre angiver dna-beviserne kun spor af han-ulve.
Indtil videre angiver dna-beviserne kun spor af han-ulve.Foto: Hkuchera, Dreamstime.

Jægerne utilfredse.
I følge konsulent Mads Flinterup fra Danmarks Jægerforbund bliver der ikke længere skudt så mange krondyr som i de tidligere år. Det oplyser han til Dr.dk. Han og flere andre jægere mener, at det er ulvens skyld. I følge Mads Flinterup er det ulvens tilstedeværelse som forstyrrer vildtet og blandt andet får krondyrene til at samles i større flokke (rudler).
I 2011/2012 skød danske jægere 7.800 krondyr i følge jægernes egen indberetning af nedlagt vildt. I 2013/2014 var dette tal steget til 10.200 krondyr. Statistikkerne giver således ikke umiddelbart jægerne medhold i deres kritik af ulven.

Ulvene skaber ikke problemer.
At ulven skaber problemer for vildtet og jægerne afviser Naturstyrelsen dog i følge vildtkonsulent Jens Henrik Jacobsen. Naturstyrelsen forvalter selv store områder med kronvildt og jagt og kan ikke genkende, at tilstedeværelsen af ulven har nogen nævneværdig påvirkning af vildtbestandene.
/MR

Kilde: DR.dk, Dce.au.dk.

Seneste artikler

Kæmpe genprojekt afdækker fuglenes evolution siden dinosaurerne

Forskere fra bl.a. Københavns Universitet er i færd med at kortlægge alle fugles genetiske arvemateriale, der skal afsløre fuglenes evolution siden dinosaurerne. Fuglene udviklede...

Motion gør dig stærkere mod corona

Undersøgelser viser at motion styrker din krops forsvarslinjer mod virus. Endnu en grund til at spænde vandrestøvlerne på og tage ud på tur. Af Marianne...
ANNONCE
Deaktivér venligst din Adblocker
Kære læser!
NaturGuide.dk er et 100% gratis magasin med nu over 1300 gratis artikler til dig. Det kan vi kun levere, hvis vores annoncører må vise annoncer. Til gengæld lover vi, at vi ikke generer dig med blinkende, larmende reklamer.
10 % af vores annonce-provenu donerer vi til naturbevarelse. 
Hjælp os med at hjælpe - og deaktivér din adblocker for NaturGuide.dk.

På forhånd tak.
Close